Skatteverket

 
Igår var jag och Robin på en föreläsning om moms,skatter,bokföring mm för nystartade företagare som anordnades av Skatteverket. Det var en 2,4 timmes föreläsning som jag fasade lite för till en början då man fick ett papper med alla olika typer av momser och skattetabeller mm. Men faktum var att det var helt ok och Robin fick med sig lite matnyttigt därifrån och han fick också bekräftat att han uppfattat rätt på vissa saker så det var inte en helt bortkastad kväll och jag fick ju umgås med sonen:) Inte alltför vanligt nuförtiden. Robin är iväg med kompisar,repar,pratar m flickvän och tillbringar tid i sitt rum. Mattis ser man inte heller alltför ofta, dock var han ju över på en snabbfika då han fick sina nya löparskor och sen fick han även ta över min gamla Iphone om han nu lyckas låsa upp den då den verkade vara låst till Telenor. Men pratade med Mattis idag och han ska iväg på sin tredje och sista helg i jazzkursen som han varit på i Gysinge. Mattis ska ju också fortsätta kompa oss i kören på torsdagar och han har fått Spotifylista över våra Country rock låtar som ju är temat för våren.
På måndag skulle han komma över på en fika igen och även lämna datorn till Mattias så han får se om det går att fixa till den,troligen virus.Linnea är ju där hon är, far away:) Men faktum är att jag undrar om jag inte ändå pratar mest med henne, ha ha:)  Nej då, Tack Robin för den spontana kramen jag fick i köket häromdan:)
Mattias har åkt iväg till Åre och kommer inte hem förrän på lördag natt. Han åkte nattåg upp till Östersund igår och jag fick ett sms av honom där han tydligen sovit illa då tågsängarna var som marmorskivor.
Det är jag och Pepper hemma nu. Har precis varit ner på stan och skickat iväg lite godis till Linnea:) Nu funderar jag på att gå till gymet för att träna men nja jag stannar nog hemma i soffan och tittar på en riktig tjejfilm och myser istället, torsdag som det är. I måndags provade jag en ny frisör som ligger i huset bredvid, FransFrisörer och det verkade bra, fick även mina ögonbryn plockade och man fick sitta i en skön massagestol under tiden. Känns ju nära och bra, även om det ju inte är långt till min gamla frissa på stan heller.
I tisdags jobbade både jag och Mattias hemifrån och vi passade på att ta en promenad till  Café Linné och tog en semmelfika eller Slemma som Linnea brukar säga:)
 
 

Kärlek

Det handlar inte om att hitta nån att gå till sängs med utan att hitta nån man vill vakna upp bredvid. Det handlar inte om att hitta den man vill dela sitt liv med utan att hitta den man inte kan leva utan.


To the world you may just be one person , but to one person you may be the world...


Leva i nuet

Torsdag kväll och jag sitter nu i soffan hemma hos Mattias bror Daniel. Har precis läst bok för Emelie som nu sover. Oliwer har TV n på i sitt rum, vet ej om han somnat än, misstänker att han inväntar att pappa ska komma hem från sin middag med jobbet.
Vi hjälpte Daniel med att hämta barnen från skolan och sen fick de komma med hem till oss för att äta middag. Mattias hjälpte Emelie med lite matteläxa. Det gick bra till en början, sen tröttnade Emelie då hon tyckte det var svårt och jobbigt och hon ville ge upp. Men Mattias är envis och han var fruktansvärt tålmodig trots Emelies tårar och stora utbrott och beklagande. Halva läxan blev gjord i allafall och spaghetti o köttfärssås till middag.
Efter middan gick Emelie och jag ner till förrådet och hämtade Barbiedockorna medan Oliwer tittade på film m Robin i hans rum.
Känns givande och kul att få lyssna till barns tankar och funderingar och riktigt mysigt att få läsa godnattsaga igen:)
Kloka dottern lär sig stanna upp i livet för att reflektera och njuta och inte stressa igenom allting.Härligt att se och höra hennes tankar och funderingar:)
Att vara mer i nuet-Detta är nåt jag verkligen försöker tänka på, att säga till sig själv: nu är jag här, vad härligt, vad jobbigt, att bara acceptera alla diverse kändlor,vilken tur jag har som får uppleva detta, vad mår jag bra av mm.
Vi har ett eget ansvar för vårt liv, det gäller att göra det bästa av det, man kan inte kräva att nån annan ska fixa saker åt en så det gäller att skapa så många möjligheter att fylla livet med sina glädjeämnen.
På tal om det så börjar kören igen den 7/2. Temat för denna termin är Country rock.
Idag fick Robin veta att han får plugga matematik 4 och även fysik på komvux. Härligt för honom att få lite dagliga rutiner igen. Skolan börjar 19/2 tror jag.
Sen fick han även sitt gymkort så han kan träna han också på Kraftkällan.


Gardiner!!!

Mamma nu har vi gardiner:)


Träning🚴

Åhh vilken träningsvärk jag har..
Jag har ont i muskler som jag inte visste fanns.Det är ett tag sen man tränade
på gym märker jag:)
Men nåt man får mycket av nu när vi blivit stadsbor är gratis motion eller osynlig motion eller vardagsmotion eller whatever you wanna call it:)
Idag har jag tex gått ca 7-8 km . Började genom att luncha m Robin på Subways med efterföljande shopping på Clas Ohlsson och sen även en shoppingsväng in på Te shopen där jag handlade Äppelpaj te och vaniljkaffe som dock när vi kom hem visade sig vara kardemummakaffe:)och senare blev det en promenad ned på stan igen för att hämta Jotex paket som vi numera får gå till Hemköp i Svavagallerian för att hämta ut.Mätte via Endomondo ut att det var 1,5 km till stationen.
Väl hemma så behövde jag även handla så en tur till Kvarnen blev det också, ca 0,8 km dit så vardagsmotion blev det gott om idag.
I söndags var förresten Mattias o jag til NK för att shoppa lite av Mattias presentcheckar. Vi tog tåget dit och hade en mysig dag där Mattias hittade jeans och jacka o jag klänning, kjol o träningsbyxor.
I USA köpte vi träningsskor till Mattis, se bild bifogat. Inväntar nu att han ska komma o hälsa på och prova om de passar.
Imorgon fredag igen.


Stadsanpassning

Nu börjar vi aklimatisera oss mer och mer till det nya stadslivet i Uppsala och än så länge bara njuter vi och upptäcker nya fördelar. Vi promenerar och hittar nya promenadstråk, cafeer, lunchställen, asiatiska butiker, testar vårt nya gym mm.
I fredags var jag på Thaimassage där en liten thailändska masserade i stort sett alla mina kroppsdelar under en timmes tid,superskönt:)
Sen promenerade jag vidare till systembolaget och handlade på Ica.
Kändes verkligen lyxigt och som livskvalitet.
Har åkt till jobbet i Bro 2 dar denna vecka och det är skönt att gå ner i garaget och köra iväg utan att behöva skrapa bilrutor eller klä sig varmt.
Det tar dock närmare 1 timme att åka till jobbet. Har testat att både åka E 4 och småvägar och småvägarna känns nog bäst ändå.
Idag fick jag en ny Iphone 4s och till slut fick jag alla mailkonton, kontakter mm att funka.
Pepper har vi nu köpt kompostgaller till så han får hålla till i hallen och köket då han är ganska besvärlig att locka fram under och bakom soffan vilket man inte alltid har tid att ägna sig åt och dessutom har han tendens att börja gnaga på soffa o matta. Oj vad han krafsade i sin bur igår kväll:)
Vi hittade inte matskålen imorse.
Nu har jag precis tränat och sitter eller ligger i soffan och slötittar på TV,äntligen har Mattias lyckats få Telia att leverera våra Viasat, Viaplay filmkanaler. Det tog bara 1 månad och 4-5 samtal...
Imorgon flyttar de nya köparna in i vårt gamla hus.
Det känns iallafall bra med stadslivet så här långt:)


Borta bra men hemma bäst

Nu har vi snart varit hemma 1 vecka och vardagen har börjat igen, nu från Uppsala. Robin njöt av att få rumstera fritt hemma, han skulle nog gärna vilja bo för sig själv. Han börjar bli vuxen nu och vill kunna klara sig själv och blir emellanåt frustrerad över att inte kunna ha egna pengar, boende mm.
I måndags gjorde vi klart det sista m husaffären, vilket kändes fantastiskt skönt. Nu har vi bara 3 lån kvar och slipper ha lån på ca 5 miljoner vilket vi ju tillfälligt fick ha .Det var oxå skönt att slippa ha ansvar för 2 boenden.
Jörgen är nu i gamla huset och tapetserar.
Vi stormtrivs i lägenheten och håller på att anpassa oss till allt nytt.
Imorgon kommer en snickare från JM ich hjälper oss att sätta upp TV och andra diverse hyllor och ev gardinstänger. Vi fick 3 timmars snickarhjälp av JM som inflyttningshjälp.
Igår var Mattias och jag på nya gymet och fick 1 timmes instruktion av Jenny.
Åh vad hon pressade oss att kämpa och vi fick en rejäl genomgång av alla muskelgrupper, vilket känns i kroppen idag:)Vi körde utfall, plankan och diverse maskiner för mage, ben, rygg och armar.
Idag kom chef Mattias förbi efter ett kundbesök hos Bravida i Uppsala och han satt sen kvar i köket och jobbade en stund innan han begav sig hemåt till Bro igen.

Jag börjar känna mig snuvig(:
Nu ska jag nog ta en promenix till Kvarnen, behöver lite mer ägg och grönsaker.


Nyårsafton NY 2012

Då jag haft strul med bloggen så hamnar mina inlägg och bilder lite hipp som happ.
Nyårsafton i år var ju lite speciell då Mattias och jag firade 20 årig förlovningsdag. Vi förlovade oss på morgonen den 31/1 1992 när vi befann oss i Alunda i huset där svärmor då bodde. Vi bytte ringar på morgonen och skålade i champagne, nåt som vi fortsatt med under alla år.
Wow, nu kom min fantastiske sambo med frukost från subway:) han är go han som gör det lyxigt för mig.
Får avbryta en stund med macka , chicken terriyaki och latte...
I am back..
För 20 år sen var jag gravid med Robin men lite champagne blev det ändå på morgonen och så även alltså denna nyårsafton. Vi beställde upp 2 glas champagne och fruktbricka via roomservice och som brukligt lyssnade vi till vår låt You're never alone med Paul Janz.
Senare på dan strosade vi runt i lite affärer, mycket var faktiskt öppet, t.om en frisörsalong. Lunch åt vi på en japansk restaurang Gyu Kaku, suveränt god mat där man fick grilla sitt eget kött.
På kvällen intog vi 4 rätters middag på Jacks som låg nära Times Square.
Det var sjukt mycket folk ute på stan, de var ca 1 miljon människor sim samlades för att se the drop of the ball. Hur mycket poliser som helst ute och vägar som spärrades av. Vi kom ut från restaurangen vid 22 och då var det omöjligt att komma fram så att vi kunde se bollen som vid tolvslaget skulle droppas. Folk hade samlats redan vid kl 14 för att få bra platser.
Vi gick runt en stund men gav upp vid runt 22.40 och begav oss istället till hotellet. I lobbyn hade det ordnats så alla fick partyhattar och vi beställde in champagne och skålade in tolvslaget.
Gott Nytt 2013.


Fler bilder New York

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2013/pic_50e65225e087c31fa0cc9611.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2013/pic_50e652349606ee2024de7998.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2013/pic_50e65235e087c31fccd3e02d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2013/pic_50e652369606ee1ffd02fa8b.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2013/pic_50e663309606ee1fc8d5d4e1.jpg" class="image">


New York

Nu är det sista kvällen i NY.
Vi har gjort så otroligt mkt under dessa dagar så det är svårt att sammanfatta allt. Har haft strul med att lägga in inlägg via blogg appen så därför har det ej blivit nåt inlagt. Provar nu att lägga in lite bilder iaf så får vi se. Jag ska nu ner till gymet och träna en stund medan Mattias läser och checkar in oss för morgondagens flyg.
Idag har vi varit på två olika sightseeingturer, en båttur på ca 80 min där vi såg Manhattan, New Yersey och Frihetsgudinnan.
Sen åt vi lunch på Hard Rock cafe.
Därefter åkte vi sightseringbuss med utomhusplatser vilket efter ett tag blev kallt då det ändå har varit runt 4 minus. Hu vad vi blev stelfrusna och till slut satt vi bara och skrattade åt det idiotiska att åka sightseeingbuss i nästan 2 timmar utomhus :)


Woodbury outlet



bloglovin