Valborg Uppsala

Idag är det valborg i Uppsala, vilket märks då firandet startade redan igår kväll med kvalborg och en hel drös med poliser ute på stan. Vi har ju haft otroligt mycket vatten i Fyrisån i år så det har länge varit osäkert om forsränningen skulle kunna genomföras som tidigare år men det blev godkänt till slut. Risker har funnits speciellt vid broar att farkosterna ej skulle kunna passera under dessa pga högt vattenstånd. Jag åkte dock till Bro idag och flydde forsränningen som började kl 10.
Just nu sitter Robin med ett gäng ungdomar ute på vår altan. De har grillat och förfestar innan de ska ner på stan senare. Mattias och jag jobbar lite och äter chips och dricker varsin öl innan vi ska fixa middag och ev också traska ner på stna för en drink. Vädret är mulet,regn och sol om vartannat och ganska kalllt runt 10 grader. Imorgon fyller Saga år så då firar vi henne. På fredag åker Mattias till Las Vegas och på måndag kommer mamma på besök och för att hjälpa oss ta hand om Pepper när så äntligen Robin och jag åker efter den 10:e
På radion spelades manskören OD , Orpheis drängar som sjöng vårsånger. Kändes nästan som lite julstämning konstigt nog:)
Glad Valborg

Livets Saga

Sagor har en början och ett slut.

Men i verkliga livet betyder ett slut, början på något nytt.

Tänkvärt, speciellt för dig Linnéa :)

  
  
  
 
 
 
 
  
 
 

 
 

 

1996 April

Hm, kanske man har ändrats lite under åren??


Vår i Uppsala

Vi har haft soligt och fint väder under en längre tid då det dock varit kallt med minusgrader ute. Nu börjar det bli lite varmare temperaturmässigt men utan sol, så det känns ändå kallare.
I fredags kände jag mig som om jag var på väg att bli sjuk. Vaknade med huvudvärk och värk i kroppen samt nästäppa så det blev till att stoppa i sig lite av våra härliga illröda fluepills. Låg kvar lite extra i sängen men tvingades sen upp för att sätta igång med jobb. På fm när jag satt och arbetade med offerter så såg jag suddigt och siffrorna blev blurriga och gick liksom ihop så det var jättejobbigt att fokusera och huvudvärken kom smygande, men envis som man är så kämpade jag på och sen kom ett SMS om att vår beställda gasolgrill äntligen kommit till Uppsala och vi kunde om vi ville hämta ut den hos DHL eller alternativt få den utkörd men då fick vi vänta till på måndag och det ville vi ju inte göra så Robin och jag åkte iväg till Boländerna och sökte upp DHL. När vi kom hem med grillen så dröjde det inte länge förrän det ringde på dörren och då kom DPD med Peppers nya utebur som vi också beställt så Robin fick i uppdrag att montera ihop buren.Grillen lämnade vi till Mattias att montera och det var nog tur för det tog halva lördan.
I lördags gick jag iväg på stan vid kl 15 för att inta te och scones med Anna-Clara på Stadsteatern. Vi skulle sen se föreställningen Pygmalion som är skriven utifrån My Fair Lady . Efter Stadsteatern mötte vi upp min gamla klasskompis Ann-Mari som kom från Stockholm för att umgås lite med oss och vi gick sen vidare till O´Learys där killarna, Conny, Daniel, Robin och Mattias satt och väntade med varsin öl och Robin mumsandes på kycklingwings:)
Vi tjejer tog varsitt glas vin, satt och pratade och gick sen vidare till Tequilabaren där vi åt lite texmex food och en del drack tequila, även Robin hmm. Kul att Robin hängde med sina gamla föräldrar. Anna-Clara var trött så hon cyklade hemåt och vid 23 tiden gick Robin vidare för att träffa Linnéa på en annan bar och även Conny gick hem. Daniel och Ann-Mari följde med oss hem och vi drack lite mer vin innan vi slocknad runt midnatt. Igår så åkte sen Ann-Mari och jag vidare till Sanna för att gå på smyckeparty med tillhörande fika. Jag köpte 2 par örhängen. sen åkte jag iväg för att tvätta bilen på Statoil. På kvällen premiärgrillade vi med Bröderna Söderberg och Anna-Clara och Conny. Det blev supergott och grillen känns bra. Mattias hade förberett med kött och varit iväg och köpt gasol. Lite kyligt var det men en del av oss satt ändå ute med filtar omkring oss. Saga och Elliott sjöng schlagerlåtar. Vi hade så trevligt så jag glömde bort att jag skulle iväg och bugga.
På kvällen skypade vi med Linnea som ju fyllde 17 år den 14/4. Hurraa:)
Idag måndag har jag precis varit och hämtat en vinglig Pepper som fortfarande är neddrogad av narkos. Hans vänstra tänder hade börjat växa snett igen och det var bra att vi slipade ned hans tänder innan de började växa in i hans tunga och skapade sår igen för nu slapp vi iallafall penicillinkur. Han är jättevinglig och kan inte gå ordentligt stackar. La in ett russin i hans skål och han vill fram för att nosa men han är så trött så han somanr med nosen i matskålen. Denna procedur kommer vi troligen behöva upprepa senare i höst igen eller åtminstone åka till veterinär för att kolla upp honom.

Bilder m minnen

Härligt att titta igenom gamla bilder och minnas olika händelser eller personer man mött och träffat eller umgåtts med. Ibland känns det som om livet bara rullar på och man undrar vad man gör egentligen eller som om man aldrig gör nåt roligt men så tittar man tillbaka genom bilder och inser att man ändå gjort en hel del:)
Nåt vi noterat och märkt nu när vi bor i lägenhet är att vi unnar oss mycket mer vardagslyx såsom att dricka ett glas vin eller två hm ... en hel del har det blivit på sistone... men också att man går iväg och tar en bio, eller lunch eller en härlig vårpromenad, antingen på lunchen eller kvällen.Man kan tex även ta en spontan promenad till svärmor efter ett biobesök.

Att lyckas

There are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work and learning from failure/ Citat av Colin Powell
Detta stämmer och vill även lägga till:
Det finns inga misslyckanden, bara feedback så det är bara att sätta upp sina mål och testa sig fram här i livet så kommer framgång och resultat:)

Påskhelgen

Nu är påskhelgen slut. Vi har haft soligt och härligt väder med många timmar tillbringade ute på altanen.
Vi har ordnat med kompostgaller sä även Pepper ska kunna vara med ute på altanen, men vi behöver fortfarande köpa ett ser till för att säkra hela altanen och detta blev vi varse ordentligt idag då Pepper ville uttöka och utforska även grannens uteplats!! Pepper rymde, troligen hoppade han upp i soffan och sen ner bakom soffan och ut till grannen för jag var inne och stekte köttfärs när grannen plötsligt ropar, hallå... Hallå vi har en kanin här....
Ups... Jag var precis på väg för att kolla var Pepper var...
Så imorgon blir det till att åka till Plantagen. Jag skulle även laserat två pallar med vad jag trodde inköpt svart lasyr men när jag tog fram färgburken så visade det sig vara bivax som jag köpt så det blir även en ny tur till IKEA:)
På påskafton var vi bjudna till Andy och Kattis på påskmiddag. Jag gjorde mintchokladtårta , Daniel köttbullar och Anna-Clara la in sill. Sen bjöd Andy och Kattis på fläskfile gratäng och potatismos Ala Bearneissås. Gott och trevligt var det. Påskdan åkte vi till Alsike och Sanna i Jörgen på middag där vi fick köttgryta och vi drack även vin till maten så det blev buss hem vid midnatt. Vi skypade m Linnea under hela bussturen och vi såg en bilolycka där en bil hade voltat när han väjde för ett rådjur. Men föraren klarade sig utan skador som tur var.
Vi har även varit ute pä två joggingrundor i det härliga påskvädret.
Idag måndag avslutade vi med att gå på bio för att se filmen Cloud Atlas, en tänkvärd och lång film på 3 timmar.
Mattias satte även upp lite hyllor vid soffan. Det blev först en del svordomar och skruvar som flög då gipsväggar inte är så lätta att skruva i och skruven ville bara snurra runt utan att fästa så först hade vi 4 StORA hål i väggen, men till slut fixade det sig. Lite spackel fick vi ta till för att dölja en del hål. Nu sova och jobb imorrn. Godnatt!



bloglovin