Helgen i bilder

Helgen i bilder:

Träning

Besök av Tomas och Bettan

Titta på melodifestivalen

Promenad till Röbo

Bakning/Matlagning

Besök av gamla Lagga grannar


Helgen


Köp ett hekto fisk

Igår fick vi ett meddelande via facebook från Linneas historielärare att vi ska vara stolta över en sån fantastisk tjej. Riktigt kul start på dagen och kul att läraren tog sig tid att skriva till oss och ännu roligare att höra vilket avtryck vår dotter gör i sitt nya tillfälliga hemland:) Kul att se att fler uppskattar henne. Jag fick också ett mail från en rekryterare som sett min profil på monster och som tyckte jag skulle söka ett kundtjänstjobb där det krävdes finskspråkighet. Jobbet var med placering i Sthlm och man skulle hjälpa finska kunder att lotsa,välja olika utbildningar via deras hemsida på nätet. Men jag ska inte söka jobbet:)
Idag har jag åkt på kundbesök och sett verkligheten på en byggarbetsplats. Fick rycka in då Mattias, chefen ju var i Göteborg på kundmöten och entrepenör behövde snabb hjälp om vi ska lyckas få order. Det var kul att få lämna hemmet en stund och entrepenören var lättsam och trevlig. Har nu fått jobba lite kväll då jag ju behövde uppdatera en offert efter besöket. Så nu hoppas vi på en order imorgon.
Robin har börjat sina matte och fysikstudier idag, vilket han verkar tycka är kul.Han gick iväg till skolan för att träffa läraren även om han läser på distans och bara behöver gå till skolan om han behöver hjälp. Robin pratade om kvantfysik vid middagsbordet idag och om experiment med atomer som flyttas från en plats till en annan:) Vad månne det bliva av honom när han blir stor?
Robin sitter i sin bur... ups nu blev det fel. Robin spelar gitarr i sitt rum.. Pepper sitter i sin bur..
Robins band Inside a sinner ska spela i tävlingen Musik Direkt den 3/3 på UKK så jag ska dit och titta. Mattias är ju i New Orleans då så han missar detta tyvärr.
Vi funderar på att låta Kattis göra en väggmålning i köket med nåt New York tema..:) Kanske nedan bild eller bild på the Flat Iron kanske:)
Nya tallrikar på G snart, beslutsångest...
Köp ett hekto fisk, lägg dom i vatten, helst över natten, köp ett hekto fisk.
Bjud på middag, bjud på middag....
 

En vanlig måndag


Cheerleading Excalibur Uppsala Fyrishov 2013

Helt makalöst duktiga,var ju Uppsala laget som vi tittade på i Fyrishov idag.
 
 

Kulturhelg i Uppsala

Denna helg har gått i kulturens tecken. I torsdags när det var Alla Hjärtans dag så tog jag en lunchpromenad ner på stan och hamnade då på Kungsgatan och gick förbi Stadsteatern. Helt spontant gick jag då in där för att kolla om de hade biljetter till nån föreställning och Alla hjärtans dag present från mig till Mattias blev ett teaterbesök på stadsteatern och en flaska Amarone vin. Vi gick därför i fredags iväg för att se Fanny och Alexander. Lugn mamma, vi kan när du kommer ändå också gå iväg och se nån annan föreställning;)
Vi tog en bit mat på Tilltugg som ligger vid Vaksala torg, en helskön fredags stämning med en häftig servitör som var enkelt klädd i gympadojor och sweatshirt men hon hade bra koll på viner och mat. Det strömmade in folk med jämna mellanrum och det var t.om kölista för att få bord. Sen gick vi vidare till Stadsteatern. Fanny & Alexander var bra med bra skådespel och den var lika speciell som filmen och de hade fått fram en hel del scener på ett kreativt sätt för att få fram olika känslor/budskap.
Lördag morgon började vi med en scones frukost och även gott kaffe ur nya Juran. Ett par från Sthlm kom och köpte vårt lite för stora ekskrivbord som vi hade i köket i Lagga. Sen blev det ett träningspass på Kraftkällan och kyckling till lunch. Därefter en stunds läsvila i soffan innan vi skulle till Kattis och Andy på lite födelsedagsfest. Vi  tog buss nr 7 från Vaksala torg och fick god lasagne och chokladtårta med kaffe och avec till efterrätt. Blev även  en titt på melodifestivalen eller mello som alla kallar den för nuförtiden. Amanda Fondell gick tyvärr ej vidare och man kan verkligen undra varför Tommy Körberg, Claes Malmerg mfl kom vidare med värdelös svensk låt. Kl 00.30 tog vi åter buss hem igen.
Söndag morgon med lugn frukost och sen en promenad ner till Cafe Linne för att möta upp med Tina och en fikastund innan vi gemensamt fortsatte promenaden mot Fyrishov och Cheerleading DM. Linns lag, Bromma gymnasterna tävlade och fick bronsplats. Uppsala laget Excalibur vann och de var helt fantastiskt duktiga. Så vi tillbringade hela dagen i B hallen och fick uppleva en härlig stämning bland både publik och massa glada uppsminkade danstjejer, för det var mest tjejer trots allt. Vid kl 16 promenerade vi hemåt för att sen åka till Citygross och handla och även slänga lite gammalt porslin på sopstationen. Till middag bev det god broccoligratäng och nu har precis Anna-Clara och Conny varit över för att fika. Linnea ringde från USA en snabbis också för att kolla saldot på bankkontot då hon skulle shoppa lite i Wichita. Nu ska jag försöka hinna titta på nån film innan sängen lockar.

Veckans händelser

Helgen svischade förbi. Lördag skottning på skytteklubben och sen promenad till stadsparken för att titta på isskulpturer. Sen grattade vi Conny som fyllde år, vi gick och käkade pizza och sen fikade vi och tittade på melodifestivalen, hua , många dåliga låtar , swedish housewifes m Pernilla Wahlgren mfl och vem gick vidare direkt till Globen, joo Sean Banan.
Konstigt att man ändå tittar på detta spektakel fortfarande.
Söndag tillbringades på Faxan mellan 10-16.30 där Mattias och jag var funktionärer. Det var minus sex grader och jag drog fram måltavlor, klistrade och hjälpte till att räkna poäng. Ca 50 patruller passerade med skyttar från Enköping, Salem, Västerås mfl.
Jag stod i gropen m Mathias( ytterligare en Mattias) som skjutledare.
Mattias var skjutledare på en annan station m Heidi och Malin.
På söndag kväll hade vi bjudit över Sanna o Jörgen på middag.
I Uppsala vill de lägga ned ytterligare gymnasieskolor pga dålig ekonomi så GUC är nu helt körda som det verkar.
Måndag jobb och på kvällen träning på gym. Åt middag alldeles ensam.Mattias och Robin shoppade på NK. Robin fick köpa jeans och en Hugo Boss skjorta för 1000kr.
Tisdag jobb hemma och Robin och jag gick till kvarnen och köpte semlor, blev inga hembakade i år.
Idag onsdag åkte jag till Bro. Har varit på gymet precis och ligger nu i soffan m kaffe och lite fotmassage ala Mattias:)


My Wish

Denna låt som vi nu sjunger på kören får mig att tänka på dig älskade Linnéa.
Hoppas du får uppleva mycket härligt i ditt liv:)
 
 
 

Isfestival

Veckorna går fort.Jobb varje dag med uppföljning av offerter, orderegistrering, transportbokning och samtal m konsulter kring installationer och luftflöden.Åker till kontoret på onsdagar , annars mest jobb hemifrån.
Vi har beställt persienner nu till hela lägenheten, dyrt men det ska bli skönt att ha möjlighet att dra ner och slippa insyn och att dra för gardiner i sovrummet. Känns dock inte som om folk tittar in.
Vi har oxå köpt en ny espressomaskin, Mattias dröm maskin, a'la Jura.
Kvalitetsmaskin där man kan göra tex en cappuccino, latte i ett enda knapptryck och med en kaffekvarn av bättre kvalitet. Mattias är som ett barn på julafton:)
Vi har även skaffat en Fatboy så nu kan ev övernattande gäster ha en sovplats. Den är 140*180cm så är man inte alltför lång får man plats att ligga raklång i den så nu mamma har du en egen säng:)Dock kanske lite svårt att komma upp på morgonen.
Även utemöbler i rotting beställde vi och 5 stora kollin levererades igår så när Robin och Mattias kom hem så var det STORA kartonger överallt.
Vi var tvungna att åka iväg till sopstationen. Sen gick vi på fredagspromenad ned på stan, O Learys fick "bjuda" på middag.
Även ett glas vin till maten blev det:)
Lördag morgon- iväg till Faxan igen, var där förra helgen också för att hjälpa till inför skjuttävlingen imorgon söndag.
Vi skottade undan snö, och vi som trodde vi skulle slippa sånt när vi köpt lägenhet, ha fick vi.
På em skrev jag lite snabbt ihop en ekonomisk berättelse för Knivsta Kulturförenings årsmöte som vi ska ha i mars.Mattias fixade med nya leksaken , Jura
Sen gick vi ner på stan för att kolla på isfestivalen i Stadsparken. Det var riktigt häftigt att se alla häftiga skulpturer som skapades.14 konstnärer stod och skulpterade i isblock sim levererats från Jukkasjärvi. Utställningen håller på i en vecka.



bloglovin