Robin 20 år

 
 
 
Så har man då bara en tonåring kvar hemma. Robin firades hemma på Torngatan i form av en grillkväll där Mattias stod vid grillen i 1,5 timme för att få alla korvar,kött,kyckling,haloumi,majs,potatisspätt grillade åt 22 personer. Bra jobbat:)
Men det var nog också max vad grillen klarade av.Robin grattades av sitt band och hans flickvän från Östersund .Moster Karin kom också,Sanna och Jörgen m familj och Andy m familj samt Toffe m familj Robin hade önskat sig presentkort från Four Sound för att kunna köpa pedaler till sin gitarr och han fick så han kunde köpa 3 pedaler och vi gav honom en Go pro videokamera som man kan filma med även under vatten och vid övriga sportaktiviteter. Kameran är inte mycket större än en tändsticksask, helt sjukt hur man kan få in elektronik så smått.
Robin var supernöjd med kvällen och alla verkade ha trevligt. Det funkade bra att ha så pass mycket folk även i lägeneten. Vi hade en tipspromenad på innegården och några spelade boule på bouleplanen.

Sista kvällen

Idag är det sista kvällen för Robin som tonåring. Vi sitter nu, kl 23 ute på altanen och myser. Josefin kom precis och överraskade från Östersund:)
Jag har gjort 2st cheesecake och chokladbollar inför morgondagen och Mattias har marinerat kött, kokat bulgur och handlat. Robin skulle ha provjobbat i natt men det blev uppskjutet till nästa vecka pga materialbrist.


Mittwoch

Vaknade kl 07.30, åt frukost ensam då övriga familjen sov fortfarande.
Hann jobba fram till steax efter nio då det var dags att cykla iväg för en timmes bioenergimassage.Bioenergi handlade mycket om att fördela kroppsenergier jämnt och förhindra/ta bort blockeringar som skapas vid tex stress, sjukdom, sömnbrist mm
Hon började rulla med en slags kavel över ryggen för att öka blodcirkulationen, sen tryckte hon och masserade igenom hela kroppen under 1 timme. Riktigt avkopplande och skönt var det. Sen visade hon mig en bok som en japansk forskare skrivit när han forskat om vatten då kroppen ju faktiskt också består till stor del av vatten.
Han hade tagit glasburkar med vattenprover från olika platser i världen och sen fotat dessa och man kunde se kristaller tydligare tex i Japan jämfört med tex New York eller andra storstäder. Sen hade han testat att skriva ord på vattenburkar och sen fotat dessa. Han skrev tex positiva ord som lycka , härligt , framgång och sen negativa ord som tex olycka , djävul, skit  och han fick bara fram fina kristallbilder på de burkar med positiva ord.
Hmm lite hokus pokus lät det ju som men jag tror det finns en poäng med att vi bör ta hand om oss och varandra och överösa varann m positiv energi.
Mattias, Robin o Linnea har handlat inför Robins partaj.
Robin ska provjobba imorgon natt mellan 17.30-03.00 ca. Han ska lära sig byta bussglas på bussar som bla finns i bussgaraget i Värmdö , så han lär vara sömnig på sin födelsedag men vi håller tummarna att allt går väl så han kan få jobba mer.
Jag har precis varit ute på en löprunda, 7km blev det och sköönt var det.
Linnea och Mattias är ute och övningskör. Linnea skulle få köra hem till Sanna och Jörgen.


Tisdag

Jobb idag och Pepper som sällskap.
Mattias o Linnea åkte till Sthlm och gick på fotografiska museet.
På kvällen ringde Andy och frågade om vi ville hänga m på afterwork så vi la undan fläskytterfilen som vi tänkt grilla och gick iväg till Radison Blu. Soligt och varmt var det . Jag åt risotto och drack öl. Sen gick vi vidare till stationen då Kattis ville ha chokladmousse och jag blev sugen på ost och kex samt vin.
Vi fick vad vi önskade och vid 22.00 kom även Robin m tåget från Östersund. Han hängde med på en öl.
Nu godnatt.


Måndag

Igår byttes en härlig förmiddag till en jobbig dag då äldsta sonen ringde och vi hade ett jobbigt samtal där vi var oense. Att vara förälder är inte lätt,livet är inte heller alltid lätt, att fatta rätt beslut, att välja sina ord och säga rätt saker är inte heller lätt, att vara alla till lags, att veta vad man vill eller hur man ska vara är svårt och vissa saker tar hela livet att lära om man ens lyckas men man lär sig alltid nåt på vägen så egentligen gör det inte så mycket eller spelar ingen roll bara man lever i nuet, njuter, accepterar och låter sig svepas med i livets överraskningar.
Men se till att ta vara på vänner och familj och var generös och förlåtande.
Idag måndag har varit en lite bättre dag, så efter regn kommer solsken.
Reflektion krävs emellanåt.
Linnea har städat hela lägenheten så nu luktar det gott och inga dammråttor eller smulor på golvet.
Mattias har lagat suveränt god mat, lax som han lärde sig laga på kockskolan, mums. Vilken härlig kock jag har, kan skatta mig lycklig för att han älskar att laga mat.
Tack älskling:)
Mattias har semester denna vecka.
Var till tandläkaren igen för att kolla tand och de vill avvakta lite till för att se om tanden kommer uppåt lite, detta för att slippa operera i käkbenet mer än nödvändigt. Får mer besked och ny tid senast onsdag.
Mattias o Linnea övningskörde. Vi gick sen på bio och såg Internship.


Söndag

Ligger nu i soffan på altanen.
Har ätit frukost och druckit kaffe samt med Mattias planerat matsedel inför Robins 20 årsdag på fredag:)
Vi ska grilla kött, korvar, kyckling, göra potatisgrillspett, bulgursallad, grilla majs, haloumi ost, aubergine .
Till förrätt blir det en spec köttsallad som Mattias lärde sig på sin kockskola och bruschettas.
Till efterrätt cheesecake.
Till detta rosevin, vitt vin, rödvin samt kaffe.
Nu ligger vi och läser. Jag ska börja på en engelsk bok av Nicholas Sparks, safe Haven.
Linnea läser samma bok:)
Igår när vi kom hem från Öregrund så blev det filmmaraton där vi såg 3 filmer efter varann.
Matmässigt var det ingen lyckad dag igår,iallafall inte näringsmässigt då vi åt pizza till sen lunch , sen chips och ostbågar till middag och kvällsmacka m ägg.
Linnea sover ännu men ska iväg och börja sitt jobb som reklamutdelare senare idag. Hon anmälde sig förra veckan och fick jobb några dar senare så nu ska hon dela ut reklam varja helg här i närheten. Hon får reklambladen på torsdagar och ska sen sortera och dela ut lördag eller söndag. Tar väl ca 1-2 timmar totalt. Hon får i alla fall några hundralappar i månaden för detta.
Är glad att hon åtminstone försöker.
Robin hoppas vi ska få extrajobb hos en firma i Knivsta som byter glas på bussar samt installerar solfilm för fönster. Han blev tipsad av min chef och ska förhoppningsvis provjobba en kväll nästa vecka:)
Håller tummarna.
Han har också skött sig riktigt bra och bokat 37 besök för oss på Repus så Mattias var supernöjd.
Nu lunch, korvgryta 'ala Mattias.


Tandvärk

Som vuxen har man 28st permanenta tänder och ev även 4 st visdomständer.
Jag som haft tandställning har dock dragit ut 4st så jag har bara haft 24st fram till förra veckan då jag efter 1 veckas tandvärk fick dra ut en baktand i underkäken.
Den såg helt intakt ut om man tittade och kände på den men på rtg syntes stora skuggor och när tandläkaren bestämde sig för att ta bort amalgamet och kika under så visade det sig att tanden var helt sprucken. Det började blöda och tanden gick inte att rädda. Jag hade 4-5 personer som ville titta på detta ovanliga fenomen.
Man fick såga itu tanden och dra ut den i små delar. 1,5 timme höll de på innan de gav upp och då fanns fortfarande en liten rotbit kvar som jag ska tillbaka och ta ut efter midsommar. Fortsättning följer. Har nu inte längre direkt ont men lite ovanligt att tugga på hö sida och ser inte framemot att behöva gå till tandläkaren igen.
Även Pepper väntar på remiss för att sövas så de kan kolla hans baktand som de troligen skulle behöva dra ut då det bildas piggar på hans tänder slldeles för fort och detta gör att han ej kan äta hö ordentligt,
Ja se tänder.
Hoppas man inte blir tandlös innan 50.


Midsommar

Glad Midsommar🌺🌸💐
Idag åker vi, Mattias, jag och Linnea ut och firar midsommar i Öregrund tillsammans med Andy,Kattis, Saga, Elliott,Sanna, Jörgen,Jasper, Kevin och min kompis från Alby Ann-Mari.Husvärdar är givetvis svärmor och Conny.
Robin åker till Östersund
för att fira m Josefin.
Härligt sommarväder är det och Mattias och jag firar exakt 22 år sen vi träffades.


Bilder Las Vegas

Här kommer lite bilder från våra 2 dagar hittills.
Lyckades hitta Frihetsgudinnan åt dig också mamma:)



bloglovin