Joy to the World

Nu är det dags för vår årliga körkonsert.Imorgon sjunger vi med prisma barnkör i Alskie skola. Det kommer bli riktig julstämning, ser framemot en heldag med kören och även Mattis ska stötta våra basar och sjunga med dom. Dom flesta sångerna sitter riktigt bra faktiskt, bara Joy to the World stämman som är svår att komma in i men vi får sjunga med glädje så kommer det nog inte märkas.
Mattis ska hjälpa till att spela piano även på söndag så 12 st från vår kör ska sjunga på äldreboenden i Knivsta. Jag sjöng förra året och det var verkligen uppskattat bland de äldre. I år ska vi gratulera Anna-Clara som ju fyllde år i måndags och jag känner att jag måste begränsa mina uppdrag. Jag vill så mycket men min kropp säger ifrån och jag behöver få ha lite obokad tid emellanåt. Nu har Sylviya precis varit här och städat vårt hus för sista gången, hon hälsar så gott till dig förresten Linn´ea. Hon stod med sorg i hallen och sa att hon kommer sakna vårt hus, det har känts lite även som hennes hus sa hon. Hon sak fortsätta hjälpa oss med städningen i lägenheten from januari, efter new York.
Idag har jag varit och skickat iväg julpaket till USA. Det var på håret, då man behövde skicka dessa senast 3/12 för att de ska hinna fram i tid innan jul. Har inväntat lite presenter som kom med posten idag så jag fick sitta i bilen och försöka slå in de sista klapparna, så Linnéa om de inte är så fint inslagna så beror det på att jag i bilen inte hade nån sax och tejepn fastnade lite över allt och inte helt lätt att packa när man ej har nån slät yta. Puh, satt till slut bara och skratatde åt det komiska i det hela. Jag skickade även paket till morgan med hennes stövlar och en kalender med bilder från hennes år med oss. Hoppas hon gillar den.
I morse var vi även till lägenheten för slutbesiktning. Det gick bra, bara några små skavanker som de ska fixa till innan vi flyttar in. Varje gång vi är där så vill man bara stanna kvar, vilket ju känns bra, vore hemskt om det kändes fel. Men visst är det även mysigt när man körde hem till Lagga, speciellt nu när vi fått snö som lyser upp. Ca -3 grader kallt idag. Mattais är på väg hem från Borlänge och Robin är i Östersund för att hälsa på Jos över helgen.
Robin har nu fått sitt nya bolag beviljat så han är nu officiellt VD över Mr Elephants så nu kan han ta webdesig jobb,göra loggor,skapa hemsidor mm och fakturerar för detta. han ska nu börja skapa sin egna hemsida för sitt företag. Robin håller också på och hjälper sin kompis Mattias som ska starta bolag Crownseeker, för att hjälpa band som vill spela in i studio och de spelar in sin egna music med bandet Inside a Sinner så Robin har också en del projekt på gång.
Nu ska jag släppa ut Pepper, värma lite glögg och äta pepparkakor med ost. Sen ska jag koka risgrynsgröt till middag ikväll.
Blev ingen träning idag, lägger mig i soffan med en bok istället. Blir själslig träning istället.
Joy to the World, the lord is come, let earth receive her King......

Busråtta

Ha ha ja så det kan gå när man har ungdomar som är i farten och som har sinne och intresse för design. Jag är inte sur för att Linnea hackat sig in på min blogg , det var ju faktiskt hon som hjälpte mig igång. Det är iallafall inte därför jag ej bloggar på några dar. Har bara inte hunnit, livskarusellen snurrar fort nu... Har svårt att hänga med.
Helgen gick. I fredags blev jag ensam hemma men jag har ju en snäll dotter som skypade med sin ensamma mamma i 2 timmar:)
I lördags hade Knivsta Kulturförening(kkf) sin fotovernissage så jag började morgonen m havregrynsgröt för att stå mig ordentligt.Sen var vi i kommunhuset mellan 10-13 för att visa upp vår förening och prata med alla vinnare och deras anhöriga samt alla andra som kom för att titta. Det finns en otrolig tacksamhet och ett stort intresse av att vi ordnar kulturella aktiviteter. Alla var otroligt intresserade och vi sålde vykort och almanackor. Robin hoppas oxå på att få en viss ersättning för hans hjälp m hemsida, vykort, affischer mm.
I söndags åkte vi till skytteklubben för att skjuta lite. Gick inge bra och det var kallt, riktigt rått. Jag vet inte men just nu funkar inte skyttet. Kanske har jag tankarna på för mycket annat. Får fortsätta kämpa, kanske lite inomhus luftpistol ksn funka vintertid..
I natt vaknade vi av möss som krafsade precis ovanför vår säng. Jag gick upp på vinden kl 05.00 för att se om jag kunde rigga lite fällor. Hittade inga så jag försökte somna om, vilket jag gjorde till slut men jag har varit riktigt trött idag , igen. Känns bekant.:)
Åkte till Bro för att sen åka på konsultbesök i Hägersten med Mattias men innan det åkte jag till Jysk för att byta lådor då dom vi köpt till Mattias LP skivor var för små. Sen snabbt in på Bauhaus för att köpa flyttlådor och även en sväng in till HM för att hjälpa Linnea..
Lunch behövde jag oxå, fick bli en kräftsallad köpt på Citygross . Åt den sen i bilen medan jag gjorde en snabb offert , även denna via datorn uppkopplad i bilen.
Efter konsultmötet till kommunhuset i Knivsta för att sitta på fotoutställning och representera KKF. Satt där m Cristina, ordföranden mellan 17-20. Köpte en macka och kaffe. Passade även på att jobba lite igen medan jag satt där. Cristina löste korsord. Det var några som kom förbi och tittade på utställningen.Sen vidare till nya Kvantum i Knivsta. Måste ju ha råttfällor... Väl hemma, värmde på korvgryta, diskade undan och insåg att korgarna jag bytte på Jysk också är för små.. Puh, nu måste vi byta igen eller kanske behålla till nåt annat?
Blir nog lådor från IKEA istället dom dock är dubbelt så dyra.
Gick sen upp på vinden med nyinköpta musfällor, riggade m skinka. Väl uppe på vinden då hittar jag 2 fällor som jag ej upptäckte i natt så nu har jag 4st. I natt kanske man vaknar av pip istället. Usch...
När jag skriver detta så inser jag att drt nog inte är så konstigt att man är trött.
Nu ska jag duscha och försöka släppa på fler måsten..
Imorgon ska jag till Repus o lämna bilen på service.


Hehehe

Hejhej! Linnéa här!
Jag har varit busig och loggat in på min kära moders blogg och ändrat designen på den för jag har inget bättre för mig för tillfället. Jag hoppas mamma inte har något emot det...
 
Jag älskar dig mamma! <3
 
Kramkramkram
 
Linnéa

Livets berg och dalbana

Vissa dagar och perioder i livet är bättre än andra men när det är tufft så avgör ditt sätt att hantera det jobbiga hur snabbt du tar dig ur det och hur du ändå kanske samtidigt kan passa på att lära dig nåt. Livet är som en berg och dalbana.


En apa som liknar dig

Vi har tittat på Tv programmet Så mycket bättre och lyssnade bla på Olle Ljungström och blev fascinerad av hans text som oxå passar bra in på det som Linnea nämnde senast i sin blogg om att man själv har ett ansvar för hur livet blir, att man själv väljer och påverkar livet. Man kan få råd och tips av familj, vänner och föräldrar men inget händer och man får inga resultat ändå om man inte själv bestämt sig och vill .
Den som växer och blir stor, vet exakt var värken bor.
Om hon nångång tittat in, in under sitt skinn.
Det är du som väljer så var noga med ditt val.
Det är ändå du som väljer vem du är.

Jag är dina drömmar, jag är den som aldrig säger nej.
Jag är apan som liknar dig.
Jag är lyxvarianten, jag är färgen i filmen om ditt liv.
Jag är apan som liknar dig.

Om du lärt dig nåt om livet, om du har valt slitstarka skor.
Så vet du vad lyckan beror på, men den chansen är sällan så stor
Det är du som väljer så var noga med ditt val.
Det är ändå du som väljer vem du är.

Jag är dina drömmar, jag är den som aldrig säger nej.
Jag är apan som liknar dig.
Jag är lyxvarianten, jag är färgen i filmen om ditt liv.
Jag är apan som liknar dig, som liknar dig.

Jag är dina drömmar, jag är den som aldrig säger nej.
Jag är apan som liknar dig.
Jag är lyxvarianten, jag är färgen i filmen om ditt liv.
Jag är apan som liknar dig.



Måndag hela veckan

Humlan eller gula faran är såld. Det känns som om man gjort sig av med en familjemedlem, skumt. Så inkomstmässigt har helgen varit bra då jag sålt både bil och soffa. Men vad trött jag är och jag hör fler som säger detsamma. Igår la jag mig vid 22.00 men vaknade till vid 01.00 och hade svårt att somna om. Mattias snarkade gott. Min hjärna började arbeta och fundera på saker som jag gjort, som jag borde gjort och vad jag inte fick glömma, så jag låg där i sängen och snurrade och när klockan ringde var jag inte ett dugg mer utvilad fast jag lagt mig i tid. Puh, hur ska man göra.. Längtar efter flytt nu, bara 1 månad kvar nu och sen New York. Kanske lite semester kan göra gott.
Robin håller på att registrera sitt företag och idag försökte han fylla i diverse uppgifter kring moms, inkomst mm och det är en lång radda med frågor sim man inte vet vad man ska svara på. Jag har försökt jobba, har själv haft datastrul, igen, så jag hade inte riktigt tid att stötta Robin och ekonomi &bokföring är inte min grej. Till slut gav Robin upp och gick in på sitt rum.
Nu ska jag nog hoppa i löpardojorna och springa av mig lite stress.
Var till frissan igår och fick lite färg i håret, mer likt min egen ska det vara men känns just nu ganska mörk. Åh livet snurrar just nu. Kan man stoppa ett tag?


Till Salu

Vaknade kl 9 med huvudvärk idag. Fick ta en Treo och lägga mig en stund till. Sen smakade det gott med frukost. Så fort Pepper hör att vi är vakna så börjar han böka runt i buren och han försöker vända på sin matskål, allt för att få uppmärksamhet.
Tänkte ut och springa men hann inte för jag fick vänta på en kille som skulle köpa vår tvåsits soffa och fåtölj samt soffbord. Vi säljer av grejer för fulla muggar, snart är huset tomt... Det ekar.
Har även annons ute på gula faran och det har ringt som galningar på den annonsen så bilen är nog också såld snart till Robins stora förtret. Han har blivit bortskämd med att ha tillgång till bil. Men idag köpte vi månadskort åt honom, blir lite väl dytt med bensin för 3 bilar och Robin har nog kört mest på senaste tiden.
Idag fick han prova på att köra in genom biltvätten vilket han tyckte var spookie.
Imorgon får vi fortsätta rengöra bilen invändigt utifall den kanske blir såld.
Vi hade musikevenemang med Knivsta musiksällskap idag så jag har varit i Gredelbykyrkan och hjälpt till med att koka kaffe, diska, dela ut blommor mm . Var där mellan 14-17.45 så halva lördan försvann.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50a81568e087c368b7d7312a.jpg" class="image">


Fler bilder lgh


Fler bilder lgh


Torngatan

Onsdag kväll, ligger i soffan och funderar på att komma i säng tidigt då jag varit trötter en längre tid.
I söndags hade jag ju min första fältskyttetävling i pistolskytte. Riktigt roligt men det finns fortfarande en hel del att jobba på. På 2 stationer sköt jag endast 5 av 6 skott. Den ena för att jag ej hann innan det rörliga målet försvann och den andra pga att jag trodde jag skjutit alla skott. Jag fick 28 av 48 möjliga träffar. Det är så här i början mkt att hålla reda på, du ska veta hur många sekunder du har på dig och bestämma i vilken ordning du ska skjuta på målen och även bestämma vilka mål du ev ska strunta i.Sen ska man markera och klistra alla mål, fylla på magasin mellan stationerna mm.
Men kul var det och jag behöver nu bara öva mer och hitta ett lugn under tävlingar så ska det nog gå bättre.
I lördags natt så vaknade vi av att brandlarmet plötsligt gick men när Mattias kom till tvättstugan så slutade det att tjuta. Skumt. Vi kollade runt och ingen rök nånstans men det var svårt att somna om ändå. Troligen batterierna som blivit dåliga så vi har bytt dom nu.
Pepper är galen och hoppar runt i jakt på mitt äpple. Han buffar bort min hand och mobil som jag skriver i , han vill verkligen försöka få tag på äpplet.
Igår var vi till lägenheten för att se att alla extra tillval vi gjort blivit rätt. Härligt att vara där, nu längtar vi verkligen efter att få flytta in.Robin testade sin sångröst i duschen:)


Fredag igen

Så har ytterligare en vecka gått.
Måndag- jobb hemma och soffan på kvällen
Tisdag- jobb hemma. Öva pistolskytte m Mattias samt handla på Citygross på kvällen
Onsdag- jobb på Repus i Bro. Vi var 5 st där, tjoho och jag hade bra samtal m Mattias om hur vi ska jobba vidare och hur jag ska få lite mer utmaning, utveckling,På kvällen sista buggkursen. Var helt slut när jag åkte dit men full av energi och svettig 1,5 timme senare.
Torsdag- åkte tåg till Sthlm, träffa Chef Mattias för att besöka injusterare samt se våra don installerade på en advokatbyrå. Kul att få komma ut i verkligheten. Sen satte vi oss på Joes och jag tog en supergod morot,äpple, ingefär juice med och en tonfiskmacka och även en latte m lakritssmak. Mums:)
Vi gick igenom lite olika projekt att följa upp.Hemma igen efter 13, gjorde några offerter, bokade frakt, la order mm.
Sen lagade Mattias spaghetti m köttfärssås innan han åkte på luftpistol kursen och jag iväg på kör.
stämmorna börjar sitta. Good Jul o gott nytt år....Skjutsade hem Mattis och fick på så vis en pratstund med honom.
Nu har jag precis ätit en knäckemacka m ägg och keso och blivit attackerad i soffan av Pepper.
Sä sängdags och imorgon fredag, dags att öva pistolskytte inför söndagens första fältskyttetävling för mig.


You're the best

Denna vecka har jag åkt till kontoret i Bro 3 ggr, dock har jag varit ensam där och i torsdsgs hade jag stora dataproblem, fick ringa bredbandsbolaget efter att ha gjort bredbandskollen och sett att internethastigheten var näst intill obefintlig. Sen fick IT avdelningen ta över och det slutade med ett modembyte.
Torsdan kunde jag inte jobba alls och vid 3 tiden begav jag mig till Djurgården för att invänta showen med Skifs/Lennie på Tyrol. Jag hade bjudit med 3 ventilationskonsulter och vi startade med middag, Röding m palsternackspure blev det för min del och lättöl då jag ju skulle köra bil. Showen varade ca 1h 45 min och var helt fantastisk. Mycket sång blandat m stand up och annat roligt. Var hemma runt halv ett och strax efter ringde Linnea som behövde prata. Hon har efter övervägande bestämt sig för att kontakta sin representant för att höra om möjlighet att få byta familj då hon känner att värdföräldrarna bla jobbar väldigt mkt och hon önskar få ut så mkt som möjligt av sitt år och har haft väldigt mysigt hos sin kompis. Hennes familj har nu erbjudit sig att Linnea kan få bo hos dom istället. Detta är givetvis ett svårt beslut då hon inte vill såra nån och lilla gumman känner sig ensam:(
Men vår älskling är en kämpe... Youre the best :)....
What doesn't kill you make you stronger...
I will survive....,
I går fredag delade Mattias och jag på en flaska vin, supergott vin som jag fick som tack för hjälpen av en körkollega.
Jag åkte och hämtade henne i Märsta när hon var nyopererad och detta uppskattades tydligen och min belöning blev detta vin:)
Idag lördag har jag varit ute och sprungit, sen åkte vi till Andy( deras nya lgh) och hämtade lite new body grejer som vi köpt av Saga.
De har hållt på o renoverat och bytt till ett nytt kök. Fint blir det ned svarta luckor.
Lunch på Subways.
Sen åkte vi till Toffe o Johanna för att få lite ägg, de har 6 hönor som är fruktansvärt sociala, riktigt roliga rackare. Oskar och Astor var livliga och sprang runt, runt och lekte m mjukisdjur och sen m grävskopor.
Efter trevlig fika var det dags att åka m alla bilar till Bro för att skifta till vinterdäck. Eftersom klockan blev mkt så fick det bli middag på kontoret.
Köttbullar och potatissallad.
Nu är kl 21.30 och soffan och film, Finding Amanda gäller.



bloglovin