Kontrakt skrivet

Idag har vi skrivit kontrakt med nya köparna. Det är ett par från Uppsala med en son på 1.5 år. Hon är uppvuxen i Knivsta, har gått i Lagga och hennes föräldrar är fd grannar till Ullis och Per.Det som nu återstår för att köpet ska vara helt klart är att besiktningen av vårt hus som köparna ska göra med en besiktningsman på onsdag är ok och inte visar på några stora saker som gör att köparna vill dra sig ur affären.Men det ska nog gå bra, vi har ju redan haft en besiktningsman här via Widerlöv och den såg bra ut.Mattias och jag var till Sushirestaurangen och åt. Nu har vi precis kollat en film som utspelade sig i Lindsborg och vi fick även se Smoky Valley high:) Robin sökte jobb på Max Boländerna igår, han var på en intervju så nu håller vi tummarna för att han kan få extrajobb där. Sen kom han in på logik kursen så han hoppar nog ryskan och läser programmering och logik.Båda är distanskurser så det är mkt självstudier och föreläsningar via dator.Jag började på skyttekurs m Upsala skytteklubb igår tillsammans med 13 andra tjejer, ska dit imorgon 10-13 för att skjuta med dom. Mattias hänger m som hjälpinstruktör.


Pepper har utegångsförbud

Pepper, vår härliga kanin har vissa dagar då han är precis som i trotsåldern. Idag envisades han med att sitta i ett hörn bakom stereon. Han krafsade ich gnagde på listen för att sen även börja gnaga på elsladdarna till stereon. Blir inte kul när Mattias ska slå på sin musik.Så just nu är han unstängd i "sitt" rum och har utegångsförbud tills vidare, eller så är det just ut han ska, till sin hage.


Var är Pepper?

Det krafsade plötsligt bakom braskaminen ungefär som när vi haft fåglar som fastnat, men det visade sig vara Pepper.


Huset sålt

Nu är huset sålt, vi skriver kontrakt på fredag.Inatt har jag sovit mycket lugnare så det märks att husförsäljning tar på de mentala krafterna.Helt 100 är vi ju inte förrän kontrakt är skrivet och handpenning utbetalad men det könns bra och vi tror att det finns en familj kvar som fortfarande är intresserad om denna mot förmodan skulle dra sig ur.
Idag fick jag plötsligt en akut längtan efter Linnea.. Vid 15 tiden kändes det som om hon snart skulle ringa och säga vilken buss hon skulle ta hem från skolan. Ville så gärna prata och kramas lite.Inser att tjejer pratar lite på annat sätt. Har pratat mkt m Sanna på senaste tiden, kanske hon är Linnea substitut:) Missförstå mig rätt, mina killar är underbara och jag har mysiga stunder även med dom 
Robin satt hemma vid köksbordet och jobbade med Knivstakulturförenings hemsida, gå gärna in och kolla hur fin den blev www.knivstakulturforening.se
Bilden är på pappas hemlagade hälleflundra med rödbetssås.


Prova på Skytte & Museet


Åkte till Faxan ,skjutbanan för prova på skytte för tjejer.Mattias och jagi träffade Sanna, Katja och Ola på Statoil kl 9.00. Det kom ca 70-100 tjejer som ville prova så det blev en del väntan.Efter detta hem för en snabb dusch och tåg till Sthlm för att träffa Jeanette ich Fredrik.Har nu precis avverkat en supermysig kväll på restaurang Museet. Vi träffade Line, Minelle och Tomas Lidholm.Smakade drinken La Munelle.Sen avnjöt vi en supergod middag m Jeanette och Fredrik. Vi gick senare vidare till KB baren.Nu sitter vi på tåget på väg till Knivsta. Robin har lovat hämta från stationen. T.om pappa Mattias är trött:)


Robin fick böter

Robin är arg och speciellt på lapplisorna som så onödigt bötfäller när man inte är en trafikfara.


Torsdag

Budgivningen fortgår, nu är 4 familjer intresserade och senaste budet är
210 000 kr över utgångspris.Mer än vi hoppats på. Hoppas det håller i sig och att vi kan skriva papper nästa vecka kanske. Mattias och jag har cyklat och sprungit i elljusspåret.
Robin har idag hjälpt till med annons för kommande fototävling oåch jobbar med hemsidan för Knivsta kulturförening.
Pepper har börjat äta hö igen. Vi får undvika ge honom för mkt godsaker.
Nu tittar vi på film. Robin är på stan.
Imorgon har han ett inbokat besök till arbetsförmedlingen.


Budgivning pågår

Nu har vi haft 5 visningar av vårt hus. Detta har genererat hittills att 3 st är intresserade och har lagt bud, ev kommer ytterligare 2 familjer medverka i budgivning under morgondagen.:)
Gud så skönt det känns så här långt men helt kan man inte slappna av innan allt är skrivet och klart.
Idag har vi varit och grattat farbror Andy som fyller år.


Robin och finska

Ha ha... Robin letar kurser på universitetet för att komma upp till heltidsstudier och bla har han nu även sökt finska som ett alternativ så nu mamma får vi kanske passa oss för att prata hemligheter:)


11 dagar har gått

Hu va tiden går. Det är nu 11 dar sen Linnea åkte. Det är tomt i huset och jag saknar hennes dagliga samtal och SMS . Vi pratade om allt möjligt. Läxor, kompisar, beteenden hos människor, drömmar, hur man ska klara stress, shopping. T.om hennes samtal om skjuts hem känns konstigt att inte få längre. Men skönt att inte behöva vara taxi Lagga längre faktiskt, även om de resorna gav mig möjlighet till kvalitetstid m barnen.
Nu känns det konstigt att släppa kontrollen och lita på att nån annan stöttar och hjälper .Moderskänslor:)
Nåja. Linnea har det bra, tufft men kul.
Heja heja Linnea, du kommer utvecklas otroligt under detta år.
Vi här hemma har haft visning nr 2 på huset, 3 nya familjer kom+nån från i lördags. Idag tisdag ska mäklarna ringa till alla och föroppningsvis leda till budgivning. Håll tumnarna nu:)
Jag är helt slut av allt detta. Längtar efter en "normalt" tillvaro med bara jobb, äta och sova ett tag nu. Hm tror jag....


Husvisning

Idag har vi haft vår första officiella husvisning, vi har ju haft 2 st förhandsvisningar innan.
Det känns allt lite pirrigt, man hoppas ju att hitta rätt köpare. Det var iallafall 6 familjer på visningen och 2 av paren skrev upp sig direkt på intresseanmälan som mäklaren hade liggande framme. Ett par ska ta med sig barnen och komma igen på visning nr 2 på måndag.
Alla verkade nöjda m huset. Vissa behövde undersöka mer kring. Skolskjuts, hur ta sig till jobb mm och andra skulle titta på fler hus. Men mäklaren tyckte det kändes bra och deras förhoppning var att huset skulle vara sålt inom 2-3 veckor så det är bara att vänta och se.
Jag tog en löprunda på 5 km efter vi hade varit hos Sanna och Jörgen. Riktigt skönt och välbehövligt tror jag att få släppa på spänningar som finns.
Robin var på återträff m ITG igår och sov kvar hos Sofia efter att alla varit på Skeppet. Ikväll hänger han m Martin så Mattias och jag är själva hemma då Mattis och Lovisa åkte till Östersund för att hämta grejer.
Robin har blivit antagen till en C + programmeringskurs och han står som 17:e reserv för systemutvecklingskursen. Programmeringskursen börjar 3/9,är bara 30%, alltså ej heltid men iallafall nåt och kanske det ännu finns chans att komma in på reserv alt plugga lite fler kurser så han får heltid.


Pepper opererad

Pepper , kaninen, blev opererad igår då hans tänder hade växt snett och blivit alldeles för långa. Han slutade äta hö och blev konstig i magen och hans doftkörtlar blev infekterade, geggiga.
Men allt gick bra, vi passade på att kastrera honom samtidigt. Robin följde med till veterinären. Sen åkte vi ned på stan, tog en fika med Mattis och Lovisa på Coffehouse by George medan vi väntade. Operationen med för och eftervård samt uppvak tog ca 3 timmar så vi fick hämta hem Pepper kl 17-18.
Han kunde inte stå och gå ordentligt, ramlade omkring i buren och när vi kom hem var han trött. Men vid 22 tiden hoppade han runt i huset igen. Nu krävs lite pyssel i form av penicillin som sprutas in i hans mun,kortisonsalva som som vi ska smörja doftkörtlar med.
Puh, nu hade jag kunnat behövt din hjälp igen Linnea. Pappa får vara stand in då jag får greppa Pepper i nackskinnet och samtidigt hålla i bakbenen medan Mattias smörjer och sprutar. Pepper gillar inte antibiotika, han slickar o slickar.Men han äter morot och knäckebröd nu så vi får kämpa på några dar till.Mattis och Lovisa fortsätter fixa m lgh, idag ska Robin hänga med. Jag åker till Bro för att försöka få ordning på min outlook som strular.


Att montera en loftsäng

Igår åkte vi till Mattis lgh för att hjälpa till att montera ihop deras loftsäng , 140 bred. Vi var 5 personer som hjälptes åt.Det blir som ett eget litet rum under sängen, den enda som dock kan stå rak därunder är lilla jag:).Verkar som om det är högt i tak i deras lgh , vilket ju är bra med tanke på att de då får lite mer höjd att sova på.Idag ska jag iväg med Pepper till veterinären då han ej ätit hö på ett tag och han har varit ganska lös i magen också. Även hans doftkörtlar är kladdiga.Veterinären misstänker att vi behöver slipa ned hans baktänder så ev behöver de söva ned honom och om det blir så då passar vi på att kastrera honom samtidigt.


Äldsta sonen hemma i Uppsala, yngsta dottern i Kansas, USA

Tisdag morgon, frukosttime.Både jag och Mattias sov konstigt i natt. Vi tänker väl på vår Linnea . Nu är hon i alla fall framme hos sin värdfamilj vilket känns skönt, då finns det människor runt henne som stöttar när hon behöver hjälp. Det verkar som hon har upplevt på 3-4 dagar vad många inte ens får uppleva på en månad. Antar att det krävs en del bearbetning av alla dessa nya och många intryck.Igår cyklade Mattias och jag 20 km. Skönt .Sen kom även Mattis och Lovisa hem för att bo hos oss en natt innan de hinner montera upp säng och köpa madrass till sin lägenhet. De sover nu i Linneas gamla rum så just nu är vi 5 i familjen igen.Spännande äventyr det oxå att följa sonen flytta in i sin egna lägenhet, om så " bara" en studentlägenhet. Han verkar tycka det är skönt att få skapa ett ställe där man ska bo lite längre än 1-2 terminer och även att slippa långdistansförhållande måste vara skönt.Vi håller också på att leta boende när vi själva, jag , Mattias och Sanna och Jörgen ska till New York. Många timmar har det blivit att surfa framför datorn och dyrt blir det att bo, ca 12000-18000 kr för 8 nätter( 2 personer)Helt sjuka priser egentligen.
Nej nu måste jag jobba igen. Skriver mer senare.Kallt var det visst inatt.


Städa, städa varje freda.....

Har tillbringat gårdagen med att städa huset inför extravisning idag måndag.
Där sprack min plan med att få städhjälp nu på fredag. Dessutom ville städhjälpen ha ledigt för en resa till Riga så nu får jag klara detta själv.Robin har klippt gräs och dammsugit sin bil. Det du Linnea gör han medan du är i New York. Kanske är han lite avis på dig nu:)Tänk vad små saker kan göra att man tänker på Linnea. Har hängt och vikt hennes tvätt som låg kvar i tvättkorgen men även ett filpaket i kylskåpet kan få en att minnas:)Annars känns det faktiskt bra, man gläds så åt hennes äventyr.Nu ska jag jobba.



bloglovin