Mammarollen

Mammarollen
Att vara mamma, hur är det och vad innebär det? ... säger som askungen... kan ju vara fruktansvärt med sömnbrist, grubblerier, jobbigt, stressigt, tidskrävande, tålamodskrävande, slag i ansiktet, vända ut och in på sig själv krävande men.... Åhhhhh …för det mesta faktiskt ...SÅÅ otroligt underbart härligt.
Från den dagen man får veta att man är gravid så går man på ett lyckorus. Jag stortrivdes med att vara gravid, (för det mesta i alla fall) och det var härligt att känna sparkar och en sån lycka att ha skapat ett nytt liv, en människa som ska komma att betyda ALLT för en här i livet. Att få amma och känna närhet och ömhet och få vara med om det där allra första leendet, att få känna en äkthet som inte går att beskriva när man får kramar och en liten hand i sin eller som Robin gjorde, pillade på örsnibbarna när han skulle sova. Mattis som trodde svanen skulle ta hans nya cykel och som var livrädd för myror när han precis lärt sig gå eller Linnéa som ständigt rymde och Robin som sakletare är minnen man har med sig. Att följa sina barn genom livets glädjen och prövningar är en gåva.
Man ger ofta mycket av sig själv och försöker alltid finnas till, lyssna, stötta, pusha och ställa upp och det går inte en dag utan att man tänker på sina barn och man är ständigt beredd att offra och släppa allt för att ge dom de allra bästa. Det skulle jag nog vilja säga att man också lyckas med i det allra flesta lägen men som människa är man väl aldrig riktigt nöjd, eller ialla fall inte jag.
Jag tänker alltid att, kanske jag kunde gjort lite, lite mer eller ännu bättre eller varför sa jag inte eller gjorde jag inte så istället.
Här lite citat om att vara mamma:
*En mors tålamod är som en tandkrämstub - Den tar aldrig riktigt slut
*En mor förstår det ett barn inte säger
*En mors hjärta är som en djup brunn, i brunnen finner du alltid förlåtelse.
*Att vara småbarnsmor är det hårdaste jag varit med om
*Det är våra fäder som lär oss vad vi ska bli; mödrarna lär oss vad vi är.
*Gud kan inte vara överallt, därför skapade han modern.
*En mor är den som fortfarande är där när alla andra har övergett dig.
*En mor är den person som ser att det bara finns fyra kakor till fem personer och utbrister med bestämdhet att hon aldrig har tyckt om kakor.
*Från och till är en mors styrka större än naturkrafternas

Kusinbarn

Helgen går i temat familje/släktsammankomster.
Fredag kväll hade vi bjudit över Daniel,Emelie och Oliwer på middag.
Jag hade lovat Emelie att hämta dom från skolan i tisdags och att vi sen skulle ätit middag ihop men Emelie fick feber och var sjuk hela veckan.
Emelie ville pyssla med mig och pysslet gick ut på att vi skulle sy fast gosedjur på hennes hörlurar:) Detta var ett tips hon sett på barnkanalen. Så jag tog fram sprätt, nål och tråd för gosedjur hade hon med sig. Emelie var faktiskt riktigt duktig o tålmodig med att sy.
Sen hjälptes vi åt med att laga middag, fläskfilegryta . Killarna satt i soffan och kollade film.Emelie hjälpte även till med att påskpynta lite påskris.
Vi smaskade lite på choklad från chokladklubben som vi var med i tidigare och som Mattias nu återupptagit.
Man får hem en hel ask m lyxiga praliner. Mums:)
Efter maten skypade vi m Linnea.
Emelie lekte, ville vara m Pepper. Hon önskar sig en hamster eller kanin och försöker nu hårt att bearbeta Lena.
Lördag fm har jag städat lite hemma , kört 20 min på Crosstrainern på gymet, fikat på altanen innan promenad till svärmor Anna-Clara och helkväll m tacos, vin och mer umgänge m kusinbarn då AC var barnvakt åt Elliott och Saga.
Mattias åkte iväg på Knightrider träff i Väsby.
Daniel och barnen kom oxå förbi till AC och så även Robin som även senare gick ut och lekte m alla barnen.
Emelie och jag lekte hänga gubbe och sen gjorde vi lek där man på varsitt papper skriver namn på 2 personer, nåt att göra och en plats. Man byter papper med varann emellan och viker så man inte ser vad den andra skrivit.Det kunde då tex bli så här: Emelie och Saga åker skrdskor i garderoben.
Detta roade Emelie en bra stund.
Imorgon ska vi iväg och titta på när Oliwer har simtävling i Fyrishov och senare på Saga som har konståknings uppvisning.
Nu godnatt.
Pepper ligger under bordet och Robin i sitt rum.


Hallen

Vill  fortsätta inreda hallen och behöver hjälp med att välja vilken typ sort av pall eller bänk eller dylikt som kan passa in under spegeln. tycker att det ser lite tomt ut och känner att det skulle kunna vara bra med nån bänk där?
Se bilder på några som jag sett på Rusta.
Kanske kan vara nåt?

Vår

Nu börjar man längta ordentligt, speciellt efter 2 saker och det första är givetvis STOR längtan efter min älskade dotter som ju varit borta i snart 8 månader utan sin mama:)
Jag brukar plötsligt få chat meddelande från henne med endast ett ord, mamaa:) Det känns så härligt och jag får alltid ett leende på läpparna när jag får dessa meddelanden. Tänk att man kan bli så glad för en så enkel sak. Strange how it is the small things in life that means the most... so true. Detta är även en sångtext som vi för tillfället sjunger på kören i låten  Rose Garden.
Det andra jag längtar efter nu är våren. Jag älskar verkligen den årstiden, det är lagom varmt och det finns så mycket förväntan i luften och det känns som om man får tillbaka energinivåer som legat i dvala under vintern. Jag har i helgen fixat klart ute på vår altan och sitter i solen och njuter så ofta jag kan. Igår söndag fick jag pussla om våra golvplattor och såga till lite småbitar. Jag fick även möjlighet att småprata med våra grannar som bor snett en våning upp, ett lite äldre par som berättade om sina barnbarn och de trodde även Pepper som skuttade runt med mig på altanen var en katt:)
Mattias var på fältskyttetävling i stort sett hela söndan och Robin var borta med kompisar så det var återigen endast Pepper och jag hemma. När jag fixat med altanen åt jag god lunch, rårakor som Mattias lagat till i lördags, sen tog jag en promenad ner på stan och gick in på Hemtex och passade på att köpa lite nya vårgardiner och lite påskpynt, det blev i ljusgrön, lite limegrön ton.
Jag älskar verkligen att fixa med nya lägenheten och det är svårt att låta bli och vänta in dig Linnéa. Men det är ju kul att göra detta ihop, speciellt med nån som uppskattar det lika mycket som jag, vilket de manliga i huset inte alltid gör lika mycket i allafall.
I fredags kom Jenette Och Fredrik på besök. Vi drack lite vin hemma hos oss och gick sen vidare för att äta på en afrikansk restaurang, Messob. Vi tog in en Messob mix för 4 personer där maten serveras på injera, ett stort pannkaksliknande bröd och man får välja olika grytor och vegetariska rätter och sen äter man med händerna och använder pannkakan som bestick. Supergott och trevlig kväll som avslutades hemma hos oss med vidare diskussioner om livet.
I lördags tog Mattias och jag en promenad bort till Svante Nilssons för att köpa ammunition och det blev en nätt promenad på ca 5-6km. På väg hem stannade vi till vid den nya stationsgallerian och åt lunch på Green House, dit kom även svärmor Anna-Clara som joinade oss på en fika. Hon hade varit på stan hos frissan.
Efter god lunch med trevligt sällskap åkte Mattias och jag till Faxan, då Mattias behövde skjuta in sitt vapen. Jag provade att skjuta med vänster hand och det gick lika dåligt som vanligt så det verkar inte bero på vilken hand jag använder att jag skjuter dåligt. Hm, har inte riktigt tålamod med skyttet just nu känner jag. Jag har ingen naturlig fallenhet för det och får kämpa som ett djur för att hitta korn och sikte och sen ska ju avtryck,andning,ställning och koncentration också stämma. Kommer nog fortsätta träna mer nu under våren men det kommer nog aldrig bli nån stor hobby av detta för min del. Är inte heller beredd att offra sovmorgnar och hela dagar som faller bort när man ska åka iväg på tävlingar. Mattias gick ju upp kl 6 en söndag morgon för att åka till Dannemora och han kom hem efter kl 16.
Jag var ju iväg och testade Lindyhop förra söndan och det var en upplevelse där man undrar hur vuxna människor kan få bete sig. Jag hade ju missat 2-3 ggr så jag kunde inte ens grundstegen när jag kom dit och det var tufft att försöka hänga med på alla turer med trippelsteg,sväng och bakåt och framåt mm. Fick först dansa med en engelsman som var tålmodig och försökte hjälpa mig. han tog med mig till omklädningsrummet..ha ha detta lät strange... men han försökte där lära mig lite grundsteg så han var snäll,sen dansade jag vidare och kämpade på och efter ett tag fick jag dansa med en kille i 30 årsåldern i röd tröja som var så dryg. Han kunde själv inte dansa speciellt bra och sa med hög röst: Rotera! Rotera! Detta säger ledarna varje gång man ska byta partner så det var ju en pik att han inte önskade dansa med mig. Han sa också.Nej det här går inte.Du måste lära dig grundstegen för jag är så dålig. När ledaren försökte hjälpa oss så ville han skylla alla fel på mig. Detta kändes inte så roligt så jag hoppar nog av denna kurs. Har dock mailat Swingkatten om detta och fått ett gulligt mail tillbaka om att jag är välkommen att öva mer på danskvällar som de ordnar och att han som skrev mailet personligen skulle ta sig an mig om jag kom dit:)
I lördags tävlade Robin och hans band, Inside a Sinner på UKM (Ung Kultur Möts) på Grand. De gick vidare till länsfinalen som tyvärr är den 12/5 och då är ju Robin Las Vegas så bandet får ta in en stand in. Mattias och jag missade tyvärr när de spelade då vi kom till Grand försent. Vi hade fått uppgift på att de skulle börja 17.30 och att Robins band spelade sist så vi tänkte att vi börjar gå hemifrån vid halv sex men när vi kom till Grand så hade redan alla band spelat. Vi skulle egentligen behövt varit där redan kl 16. Men men, kul att de gick vidare och Robin var inte alltför besviken på oss:)
Vi gick istället vidare till en tequila bar, Agarve som ligger i närheten av Grand och tog varsina tequila shots innan vi promenerade hemåt i lördagskvällen.
 
 

Mamma på besök

Idag är det fredag igen.
I måndags kväll kom mamma/ mormor Marmatta på besök.
Vi pladdrade på och jag fixade Peppers bur så klockan hann bli över midnatt innan huvudet hamnade på kudden.
I tisdags kom Mattis över på em och medan jag jobbade hårt så kunde Mattis och mormor prata och fika i köket.
Jag har haft en hel del jobb med mycket förfrågningar, som vanligt när mamma är på besök att jag har mycket att göra.
Mamma la sig i vår säng häromdan medan jag jobbade och tydligen var sängen skön för plötsligt hördes snarkningar bakom ryggen på mig:)
Promenerat ned på stan har vi oxå gjort några ggr.
Vi har haft fint vårväder så vi har testat och haft sköna fikastunder utomhus på altanen, dock saknas dynorna som är nere i förrådet och vi har fått fika till ljuv musik av borrar och traktorer och andra bygg ljud som ljudet runt omkring oss så fort man öppnar dörren eller fönster, men det känns lite skönt spartanskt på nåt sätt.
I onsdags promenerade vi till svärmor Anna-Clara som ville bjuda på vin och ost o kex. Mysigt värre mitt i veckan:)
Sen ringde vi efter taxi Robin som kom och hämta oss.
Torsdag så var det körtime och mormor hängde med.
Idag fredag ska vi på bio och se Anna Karenina,
Mamma är väl helt slut efter denna vecka och kanske får hon med sig en förkylning och lite träningsvärk oxå.



bloglovin