Bilder från USA

Har nu varit hemma från USA i 4 dagar och det har varit intensivt och man känner sig fortfarande jetlaggad...hm det låter som en pannkaka av nåt slag:)
Vi har haft en helt underbar resa med många upplevelser och fina minnen. När vi kom till Las Vegas så var det ju mycket att gå runt och titta på alla hotell som var uppbyggda med olika teman.Vi var och såg Cirque de Soleil,Mystere på hotellet Treasure Island.Showen var fantastisk men jag hade lite svårt att hålla mig vaken. Vi hade en pool på taket dit vi gick några förmiddagar. Sen bilade vi genom Utah,Colorado och till Kansas och temperaturen skiftade från Las Vegas värmen 35 grader till snöstorm i Colorado några timmar senare,helt ofattbart.. När vi kom till Kansas var det ca 19 grader. Vi hade avslutnings/Graduationfest i Lindsborg för Linnea och Gay hade inför detta lånat ett hus ,en fd bed & breakfast med en trädgård och pool. Det kom en massa folk dit för att säga hej då till Linnea och för att träffa oss så vi fick prata med präst och prästfru, lärare,kompisar,både äldre och yngre bekanta som Linnea haft nöjet att få umgås med under sitt år i Kansas. Helt otroligt underbara människor som alla gav Linnea de bästa lovord. Vi fick vara väldigt stolta föräldrar. Vi sov hemma hos Gay och Dan(värdfamiljen) och sen åkte vi runt och tittade på all omgivning. Vi fick en bättre förståelse för hur svårt det måste vara för Linnea att skiljas från alla. Vi besökte även Linneas skola, Smokey Valley High school.
På torsdagen var det för oss dags att åka vidare till New York och vi fick gå upp kl 04.00.Planet blev 1 timme försenat, vi hade gått ombord planet och skulle lyfta när vi plötsligt fick gå av igen och riskerade att missa vår nästa flight i Chicago men som tur var så var även det planet försenat pga dåligt väder i Chicago så vi hann även olm vi fick springa som dårar på en stor flygplats. Inget för dig mamma!
I NY regnade det men det sprack upp och vi kunde ändå strosa runt och visa Robin bla Central Park,Times Square, Rockefeller center mm. Sen tog det 2 timmar att åka taxi till flygplatsen.
På lördag landade vi kl 13.00 och Andy hämtade oss från flygplatsen. jag tog en dusch, åt lite och sen åkte jag till Knivsta för att medverka i Country rock kör konserten. Alla var jätte glada att jag kom och det var kul att vara med och ett bra sätt att hålla sig vaken. Mattis spelade 2 låtar på piano tillsammans med bandet Kolonien. Jag skjutsade hem Mattis och vi satt i bilen och pratade ganska länge, ska ev ta en fika senare i veckan:)
På måndag morgon åkte vi till Arlanda igen, börjar bli lite trött på flygplatser nu så det är skönt att vara hemma. Vi mötte upp och hämtade hem Linnea, vilket kändes skönt. Hon är glad att vara hemma men saknar givetvis USA emellanåt.. och man får trösta henne lite. Vi har väl mer eller mindre lovat henne att hon ska få åka till Kansas på höstlovet om vi får ihop pengar.
I måndags åkte jag till Bro efter att vi hämtat Linnea på Arlanda, detta pga att Jenny som varit min vikarie behövde rapportera vad som hänt när jag varit borta.
Puh, vilken början på dan efter semestern.
På kvällen grillade vi. Daniel och barnen kom förbi för att hälsa på Linnea, sen var det time att åka till gränby för att fixa ny telefon och abonnemang till Linnea som ju ej hade nåt svenskt mobilnummer längre. Det blev nya telefoner både till Robin och Linnea. Andy med familj hade varit förbi oss medan vi var till Gränby så vi beslöt oss för att åka förbi dom också en snabbis för att lämna skor som vi köp till Saga från USA. Kl 23.30 slocknade Nina...
 
Idag tisdag har Robin börjat jobba på Repus och jag har fått sätta in honom i jobb med att ringa och boka besök och vi har sen varit på IKEA och köpt ny bäddmadrass till Linnea och ätit middag på den amerikanska pizzerian. Nu ska jag sova strax men försöker lägga ut lite av bilderna från USA. Mer får du/ni se när ni hälsar på nästa gång.

Mors Dag

Idag är det Mors Dag här i USA och även i Finland så vill därför passa på att gratta min lilla mamma som är snäll och tar hand om vår Pepper medan vi är här i USA. Du har det nog mer lugnt och skönt där hemma med Pepper än om du skulle varit här. Vi gick hela dagen igår och det var folk överallat och varmt så du hade nog tyckt det hade varit jobbigt.
Mamma du har alltid funnits som stöd,du ställer upp och du är en god lyssnare. Du har inte alltid haft det så lätt här i livet men du är en kämpare som är värd allt gott. Förlåt om jag inte alltid varit en god dotter,varit egoistisk eller visat dig uppskattning men jag älskar dig och det känns så härligt att vi framförallt på senare tid verkligen pratar med varann om allt, även sånt som kan vara lite svårt.
Här några citat som jag tycker passar in för mors dag:
En mors hjärta är som en djup brunn,I brunnen finner du alltid förlåtelse.
En mors omsorg är den varmaste, närmaste och säkraste för det är den sannaste.
 
Ha nu en riktigt härlig Mors Dag så ses vi snart igen.
 
Kramar Nina
 
 
 
 

Las Vegas

Sitter nu och äter frukost på hotellet Polo Towers och har precis pratat med Linnea i telefon. Hon är på väg ut till flygplatsen redan då de är 2 timmar före i tid i Kansas. Helt sjukt med alla dessa olika tidszoner i samma land. Hon,stackarn kommer att få vänta i Denver i över 4 timmar, men nu är hon på väg i alla fall.
Robins och min resa gick bra, inga komplikationer men vi var bra trötta när vi kom fram. Vi tog taxi till Hard Rock Hotel och kom rakt in i ett festande casino, med hög musik, en tjej som dansade poledans,spelmaskiner och människor som åt, drack och skrattade. Vi som hade varit vakna i över ett dygn fick en liten chock och blev väckta ur vår lilla sömnkoma av alla intryck. Mattias hittade vi på en restaurang, han åt sen middag då han hade jobbat fram till vi kom och hade glömt bort att äta middag. Dock äter man ofta middag lite senare här. Igår åt vi själva middag på en pastarestaurang kl 21.00. Vi somnade gott båda dessa 2 första nätter och det känns som om man sakteliga kommer in i rätt dygnsrytm.
Det finns sjukt mycket att se och att göra här och igår gick vi runt på alla de olika hotellen som finns här och som alla är uppbyggda med lite olika teman tex var vi inne i ett hotell som var uppbyggt som Paris med ett Eiffeltorn och ett annat som var som lilla Venedig där man kan åka Gondol inomhus.
Idag ska vi först gå upp till tak poolen och ta det lugnt en stund och sen åker vi ut till flygplatsen föra att möta upp med Linnea.Det är ca 30-35 grader varmt.
Ha det så bra där hemma.Ska försöka lägga upp lite bilder senare,Har ingen internetuppkoppling på min mobil just nu men kan koppla upp mig på gratis WiFi på vissa restauranger.

5 maj 2013

Vaknade på vandrahemmet Snipan i Trosa,åt frukost med släkten. Saga,Anna-Clara,Emelie mfl kom och grattade. Fick en härlig handplockad bukett av Saga:)Vi satt ute i solen och en del åkte till lokalen för att städa upp och hämta våra bilar som vi lämnat kvar efter festen.
Robin och Mathias hämtade all musikutrustning och packed in dessa i bilen, sen körde Mathias hem. Jag hade en riktigt lyxig tillvaro med 2 privatchaufförer. Robin körde till Trosa och Mathias alltså hem, medan jag satt i baksätet med en synt i knät. Vi åkte till Uppsala och åt lunch på Take Away panpizza. Supergott. Sen softade Robin och jag hemma på altanen med en god bok och gott kaffe.
Kvällen avslutade jag med en härlig vårpromenad i Uppsala.

Lidas 60 år Trosa

 
 
 

Trosa 4/5-5/5 2013

Anna-Claras bror Tomas fyllde 60 år den 2/5 och vi hade ordnat ett överraskningsparty för honom i Trosa eller Västerljung närmare bestämt. Vi var runt 30 personer i blandade åldrar mellan 6mån-60 år och vi hade en riktigt härlig fest med glad stämning där det var så kul att se att man kunde umgås tillsammans över de olika generationerna på ett så gemytligt sätt.
Vi hade planerat allt i smyg via en facebookgrupp där några lagade mat,några fixade lokal och vår familj stod för musik. Sen hade vi bestämt att varje familj skulle ha nåt förberett för Tomas under kvällen tex ett tal, en lek eller bildspel mm och det blev riktigt roligt och bra variation. Emma hade gjort i ordning ett sånghäfte med några av Tomas favoritlåtar som vi sjöng med mer eller mindre falska stämmor men det var sångglädje i alla fall:) Bla Gasolins Lille du som var mer eller mindre på danska så det var ju bara att sjunga med mat i munnen så gick det bra. Andy & Kattis körde sångleken Här kommer Fula Bettan, där man har papptallrikar som öron, snapsglas som ögon och sockerbitar som tänder samtidigt som man ska försöka sjunga melodi Pippis Långstrump.
Vi som kom från Uppsala sov på vandrarhemmet Snipan i Trosa dit det var ca 10-15 min bilfärd från själva festlokalen. Festlokalen låg på en bondgård där det fanns kalvar och kossor som alla barnen kunde klappa och även gå in till dom i i hagen . Flera ggr under kvällen så rymde en tjurkalv och barnen hade roligt åt detta. Det luktade härlig lagård när vi kom dit och Conny sa att han skulle hålla sig inne hela kvällen men han var med barnen i kohagen så han vande sig vid lukten. De hade haft kosläpp samma dag.
Vi fick tillträde till lokalen kl 16, vi dukade upp snabbt och fixade med mat och DJ bord, sen gömde vi oss bakom ett skynke och sjöng Ja må han leva när Tomas tillsammans med Anna och Niklas kom dit. De hade varit och tagit en öl med Tomas innan och sagt att de ville fira med honom denna dag, sen satt på honom en ögonbindel och åkt ut till Bergs Gård där vi väntade.
Niklas höll ett rörande tal om sin far och hur han alltid ställt upp. Tomas fick en 40 tums TV i present av sina barn. Av Anna-Clara &Conny fick han en Leksand T shirt. Jag hade gjort i ordning en blomma i form av ananas och hängt dit några trisslotter och godis som jord. Sen ordnade vår familj, som ju kvällen till ära endast bestod av mig och Robin+kompis Mathias, en musikquiz tävling där man genom att ha hörlurar på sig skulle nynna en låt som övriga skulle försöka lista ut vilken det var. Den som gissade rätt fick ett litet pris i form av godis, bok eller andra små priser som vi ordnat. Sen fick den personen nynna nästa låt. Detta var en populär aktivitet även hos barnen som var riktigt duktiga. När kvällen kom var Robin och hans kompis Mathias DJ så alla fick önska låtar och vi dansade för fullt både till Sean banan, Leende guldbruna ögon och Toto samt tecno mfl. Några satt givetvis även och kollade hockey VM på stor TV och vi sjöng när Sverige vann över Tjeckien.

Byggare Nina

Idag har jag och chef Mattias varit ute på kundbesök på Freiahallen vid Ångströms laboratoriet för att titta på installation av våra don. Detta projekt är en förstudie för tester för CERN:s partikelaccelerator som ska byggas i större skala senare i Lund. Vilken byggvärld man hamnade i med byggfolk överallt och kablar,fläktaggregat, byggritningar mm. En helt ny värld men kul att få se lite verklighet emellanåt. Mötet avslutades med lunch på Sven Dufva i Glunten.


bloglovin