NY Lördag-Söndag

Dagens äventyr i New York blir att åka till en BIG Outlet som ligger ca 8 mil bort. Hotellet ordnar bussturer dit så nu sitter jag i hotell lobbyn för att blogga lite . Mattias har gått iväg för att fixa lite kaffe åt oss medan vi väntar på Sanna och Jörgen,
Gårdagen tillbringade vi genom att strosa runt i Central park. Det är häftigt att se kontrasterna höga byggnader, stadsmiljö kontra parken. Det började snöa stora snöflingor som kändes som riktiga film flingor. Härligt. Vi köpte stora pretzels som vi smaskade på och vi gick också in på en pub för att värma oss med varsin irish coffe.
Vi har hamnat nära en dörröppning eller liknande på nästan varje ställe som vi ätit på och detta gör att vi fått småfrysa .
Nu skrattar vi mest åt det.
Efter Central park var vi även inne i Apple store och sen fick vi köa för att komma in på Abercrombie and Fitch. Helt sjukt vad mycket folk det är överallt.


NY

Nu har vi varit i New York i 2 dar. Flygresan gick smidigt och bra med mellanlandning i Reykjavik. Från Reykjavik tog det 5 och en halv timme att flyga så jag passade på att titta på filmen I am Sam. Det är en riktigt bra film och den var lång.
Igår gick vi runt och shoppade hela dan och avslutade kvällen i hotellbaren och middag på en suverän Sushi restaurang.
Nu sitter vi nere i lobbyn och har köpt oss varsin kaffe. Vi funderar på att ta nån sightseeing tur och sen blir det nog ett besök på Abercrombie där Mattias ska shoppa lite.
Lägger upp några bilder nu. Fler kommer.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50deee2d9606ee5a674b21a3.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50deee2d9606ee5a674b21a3.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50deee2ee087c35c65b778e5.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50deee2ee087c35c65b778e5.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50deee359606ee5ad8550b20.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50deee359606ee5ad8550b20.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50deee999606ee5a804f1f78.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50deeea7e087c35c7b1f0208.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3318427/images/2012/pic_50deeea9e087c35c9c6e78c7.jpg" class="image">


God Jul

Ligger nu i vår ännu icke klart färdigbyggda säng. Ribbotten som vi hade passade inte till vår nya sängram från IKEA. Hm IKEA verkar ha egna stl på sina saker. Inte heller besticklådorna passade, fick skära till dom.
Nåja, känns som om man blivit spädbarn på nytt. Vi har en hög kant runt omkring oss så vi trillar i alla fall inte ur sängen.
Idag är det julafton:)
Vi flyttade in i nya lägenheten för 4 dar sen och vi har slitit ordentligt för att försöka skapa ordning ur kaoset som blir när man ska halvera sin bostadsyta.
Vi är just nu så trötta på kartonger och vi fortsätter slänga saker.
Robin såg alldeles matt ut när jag kom hem från IKEA igår med ytterligare nya grejer..: ''Fattar inte varför du kommer med mer när vi ännu inte packat upp allt''
Robin har fått slita bra mycket och är sjukt avundsjuk på sin syster som han tycker lever lyxliv just nu:)
Mattias sitter i vardagsrummet och lyssnar på traditionella Transiberian Orchestra, vi har ju ingen TV på plats än:)
Vi ska strax iväg på julgröt hos Anna-Clara och sen vidare till Daniel för att fira jul. Känns väldigt annorlunda allting vad gäller jul i år, speciellt utan vår älskade Linnea.
Oj nu flyttas det kartong i vardagsrummet...vad kan det månne vara Mattias letar efter... Eller är det för att göra plats för nåt annat kanske...
Det kommer bli väldigt bra allting i lägenheten så småningom.
Vi tog en promenad till stationen igår och det tog ca 15 minuter, lyxigt:)
God Jul på er alla..


Vad är lycka?

2 dagar kvar i huset nu. Men jag måste nu invänta fortsatt packande till på onsdag då det är svårt att veta vad som fortfarande behövs.Mamma kom hit med flyg från Finland igår söndag och hon stannar 1 vecka för att hjälpa till med flytt. Känns bra och kul att hinna ses några dar igen. Min lilla mamma:) För hon är faktiskt ganska liten med sina 153 cm och skostorlek 36. Idag åkte vi till Uppsala för att luncha med Mattis och för att mormor Marmatta skulle få se Mattis lägenhet. Vi gick till Thai restaurangen som ligger ganska nära Anna-Clara. Det var ganska snömoddigt då snön börjat smälta något. Vi passerade granförsäljningen vid Vaksala torg och det luktade ljuvligt om alla granar. Märker att jag försöker hitta lite julstämning då vi har lite bristvara av detta hemma för tillfället.Sen åkte vi till kraftkällan för att jag behövde skriva under gymavtalet för Tornet. Efter detta blev det även en tur till bro då jag behövde åka dit för att slå på en dator som mystiskt slagits av. Kunde därför inte komma åt vårt affärssystem vilket jag behövde för att kunna regga order och boka frakt,fakturera mm.
Sen svängde vi även in en sväng till Bro glasbruk så att mamma fick se hur det såg ut där. Hon köpte sig en blå tallrik som minne.
Tänkvärt citat:
If there are no ups and downs in your life your not alive.
Känner mig tillfreds med livet just nu och känner mig lycklig. Det får mig att tänka på ...Vad är Lycka egentligen?
För mig är lycka när man har en känsla av välbefinnande och är nöjd med sig själv,när man har ett lugn i kroppen,när man njuter av nuet.Lycka är ett liv kryddat med variation och överraskningar. Lycka är att känna att man lever.
Vad är lycka för dig??

12-12-12

Nu bara en vecka kvar i huset. Känns konstigt då vi vetat om att vi ska flytta i snart 2 år. Vi bokade lägenheten i januari-februari 2011!!
Har packat och packat, slängt saker, sålt saker och nu står det kartonger runt om i hela huset, en del halvpackade för att vi fortfarande behöver ha en del grejer. Robin och Mattias suckar emellanåt när de undrar var tex träningsskor, kokböcker,tröjor mm tagit vägen. Själv letade jag febrilt efter tejp när jag mitt i allt flyttståhej även försökte packa in lite julklappar. Hittade inte rätt låda så jag fick improvisera och använda brun packtejp som jag fick vika dubbelt och lägga dolt under julpappret.
Imorgon är det Lucia, känns som om nåt saknas nu när vi inte går till domkyrkan på musikklassernas årliga konsert. Vi är dock bjudna av grannarna på lite glöggkväll iallafall vilket ska bli mysigt men oxå lite vemodigt då det ju blir hej då samtidigt.

Minnen 2012

Har funderat lite över året som snart gått och känner att vi hade många släkt/familjesammankomster och många firanden under året.Vi har firat Robin som tog studenten, vi har firat Daniel som fyllde 40 år och vi hade send off party för Linnea som skulle till USA. En stor glädje var även vårt midsommsrfirande som vi hade i Lagga. Generellt har detta år varit en hel del avsked av 10 års boende i huset.
Minns alla powerpointpresentationer som vi gjort, Mattias och jag.
Set nu framemot nya äventyr under 2013.
 
 

Vad har varit bäst med 2012??

Måndag kväll. Har precis kommit hem från en provträningsrunda på nya gymet som ligger ca 50 m från vår nya lägenhet. Det kommer bli bra och enkelt att gå dit och sen kan man gå hem och duscha. Fick veta att vi som bor där i området oxå har rabatt, vilket ju inte är nån nackdel. Tog det lite lugnt då jag ju inte tränat på gym under hösten. Men kommer nog ändå ha träningsvärk imorgon. Robin lagade tacos medan jag tränade så det var bara att komma hem till dukat bord. Dock så hade han glömt bort köttfärsen och bränt den så det blev lite well done köttfärs idag,men vi hade en trevlig middag och kul att hinna prata en stund med honom innan han försvann in i sitt rum igen. Robin har ju varit i Östersund hela helgen för att hälsa på flickvännen(ja han har flickvän igen) och det verkar vara distansförhållanden som gäller.
I lördags hade vi en underbar konsert som gjorde att man kom i lite julstämning faktiskt och vi har fått en sån härlig gemenskap med alla i kören nu, så man kommer verkligen sakna torsdagsövningarna, men vi ses ju snart igen för en ny termin, nån gång i början av februari tror jag. Alsike skolas matsal var full med folk som kommit för att lyssna på oss och t.om Linnéa var med via skype under en av låtarna. Kul:) Tänk vad tekniken gått framåt, man kan vara delaktig även om man är far away.
Har förresten blivit mormor över helgen. Sätt inte kaffet i halsen nu mamma, det är inte på riktigt. Men vi fick ju träffa Kyrian, en låtsasbebis, när vi skypade med Linnéa i lördags och han åt och jollrade så fint. Så går det när man väljer kursen family studies i USA. Då får man testa på att bli mamma över en helg och ta hand om en docka som väcker en på nätterna, som man måste byta blöja på,mata,rapa mm. Återigen, tänk vad tekniken gått framåt.Hoppas Linnea överlevde helgen.
I söndags hade vi kombinerat adventsfirande/födelsedagsfirande av Anna-Clara och det var så mysigt att få komma till ett julpyntat hem, vi har ju väldigt tomt och öde här hemma på den fronten nu. Vi drack glögg, åt smörgåstårta och pratade till kl 21.00.Alla bröderna Söderberg med familj var där, ja Mattias och jag var ju själva då förstås då våra "barn" numera allt som oftast överger oss.
Kylan har ju slagit till ordentligt här nu och just nu har vi -17 grader ute.
Såg ett inlägg på facebook där man efterlyste vad som varit bäst med år 2012 och detta satte igång mina tankar. Tror att det är nyttigt att stanna upp och tänka vad som gör en lycklig och inse vad man faktiskt har och hur mycket man upplevt under ett år. Dock känns det inte helt lätt att välja ut bara en sak som varit bra med 2012. Jag ska fundera lite mer på saken och återkommer om detta.
Uppmanar er som läser min blogg nu att skriva ned vad som varit det bästa för er under 2012?


bloglovin