Trosa 4/5-5/5 2013

Anna-Claras bror Tomas fyllde 60 år den 2/5 och vi hade ordnat ett överraskningsparty för honom i Trosa eller Västerljung närmare bestämt. Vi var runt 30 personer i blandade åldrar mellan 6mån-60 år och vi hade en riktigt härlig fest med glad stämning där det var så kul att se att man kunde umgås tillsammans över de olika generationerna på ett så gemytligt sätt.
Vi hade planerat allt i smyg via en facebookgrupp där några lagade mat,några fixade lokal och vår familj stod för musik. Sen hade vi bestämt att varje familj skulle ha nåt förberett för Tomas under kvällen tex ett tal, en lek eller bildspel mm och det blev riktigt roligt och bra variation. Emma hade gjort i ordning ett sånghäfte med några av Tomas favoritlåtar som vi sjöng med mer eller mindre falska stämmor men det var sångglädje i alla fall:) Bla Gasolins Lille du som var mer eller mindre på danska så det var ju bara att sjunga med mat i munnen så gick det bra. Andy & Kattis körde sångleken Här kommer Fula Bettan, där man har papptallrikar som öron, snapsglas som ögon och sockerbitar som tänder samtidigt som man ska försöka sjunga melodi Pippis Långstrump.
Vi som kom från Uppsala sov på vandrarhemmet Snipan i Trosa dit det var ca 10-15 min bilfärd från själva festlokalen. Festlokalen låg på en bondgård där det fanns kalvar och kossor som alla barnen kunde klappa och även gå in till dom i i hagen . Flera ggr under kvällen så rymde en tjurkalv och barnen hade roligt åt detta. Det luktade härlig lagård när vi kom dit och Conny sa att han skulle hålla sig inne hela kvällen men han var med barnen i kohagen så han vande sig vid lukten. De hade haft kosläpp samma dag.
Vi fick tillträde till lokalen kl 16, vi dukade upp snabbt och fixade med mat och DJ bord, sen gömde vi oss bakom ett skynke och sjöng Ja må han leva när Tomas tillsammans med Anna och Niklas kom dit. De hade varit och tagit en öl med Tomas innan och sagt att de ville fira med honom denna dag, sen satt på honom en ögonbindel och åkt ut till Bergs Gård där vi väntade.
Niklas höll ett rörande tal om sin far och hur han alltid ställt upp. Tomas fick en 40 tums TV i present av sina barn. Av Anna-Clara &Conny fick han en Leksand T shirt. Jag hade gjort i ordning en blomma i form av ananas och hängt dit några trisslotter och godis som jord. Sen ordnade vår familj, som ju kvällen till ära endast bestod av mig och Robin+kompis Mathias, en musikquiz tävling där man genom att ha hörlurar på sig skulle nynna en låt som övriga skulle försöka lista ut vilken det var. Den som gissade rätt fick ett litet pris i form av godis, bok eller andra små priser som vi ordnat. Sen fick den personen nynna nästa låt. Detta var en populär aktivitet även hos barnen som var riktigt duktiga. När kvällen kom var Robin och hans kompis Mathias DJ så alla fick önska låtar och vi dansade för fullt både till Sean banan, Leende guldbruna ögon och Toto samt tecno mfl. Några satt givetvis även och kollade hockey VM på stor TV och vi sjöng när Sverige vann över Tjeckien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin