Kulturhelg i Uppsala

Denna helg har gått i kulturens tecken. I torsdags när det var Alla Hjärtans dag så tog jag en lunchpromenad ner på stan och hamnade då på Kungsgatan och gick förbi Stadsteatern. Helt spontant gick jag då in där för att kolla om de hade biljetter till nån föreställning och Alla hjärtans dag present från mig till Mattias blev ett teaterbesök på stadsteatern och en flaska Amarone vin. Vi gick därför i fredags iväg för att se Fanny och Alexander. Lugn mamma, vi kan när du kommer ändå också gå iväg och se nån annan föreställning;)
Vi tog en bit mat på Tilltugg som ligger vid Vaksala torg, en helskön fredags stämning med en häftig servitör som var enkelt klädd i gympadojor och sweatshirt men hon hade bra koll på viner och mat. Det strömmade in folk med jämna mellanrum och det var t.om kölista för att få bord. Sen gick vi vidare till Stadsteatern. Fanny & Alexander var bra med bra skådespel och den var lika speciell som filmen och de hade fått fram en hel del scener på ett kreativt sätt för att få fram olika känslor/budskap.
Lördag morgon började vi med en scones frukost och även gott kaffe ur nya Juran. Ett par från Sthlm kom och köpte vårt lite för stora ekskrivbord som vi hade i köket i Lagga. Sen blev det ett träningspass på Kraftkällan och kyckling till lunch. Därefter en stunds läsvila i soffan innan vi skulle till Kattis och Andy på lite födelsedagsfest. Vi  tog buss nr 7 från Vaksala torg och fick god lasagne och chokladtårta med kaffe och avec till efterrätt. Blev även  en titt på melodifestivalen eller mello som alla kallar den för nuförtiden. Amanda Fondell gick tyvärr ej vidare och man kan verkligen undra varför Tommy Körberg, Claes Malmerg mfl kom vidare med värdelös svensk låt. Kl 00.30 tog vi åter buss hem igen.
Söndag morgon med lugn frukost och sen en promenad ner till Cafe Linne för att möta upp med Tina och en fikastund innan vi gemensamt fortsatte promenaden mot Fyrishov och Cheerleading DM. Linns lag, Bromma gymnasterna tävlade och fick bronsplats. Uppsala laget Excalibur vann och de var helt fantastiskt duktiga. Så vi tillbringade hela dagen i B hallen och fick uppleva en härlig stämning bland både publik och massa glada uppsminkade danstjejer, för det var mest tjejer trots allt. Vid kl 16 promenerade vi hemåt för att sen åka till Citygross och handla och även slänga lite gammalt porslin på sopstationen. Till middag bev det god broccoligratäng och nu har precis Anna-Clara och Conny varit över för att fika. Linnea ringde från USA en snabbis också för att kolla saldot på bankkontot då hon skulle shoppa lite i Wichita. Nu ska jag försöka hinna titta på nån film innan sängen lockar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin